Valósággá válik a dolgok megalkotásának jövője? – Autodesk Fusion 360 frissítések

Az Autodesk Fusion 360 a felhőben kapcsolja össze a CAD, a CAM és a CAE megoldásokat. Ez az integrált, összekapcsolt és elérhető platform az új típusú terméktervezési és -létrehozási módszerekhez lett kialakítva. Legkorábbi alkalmazói kezdetektől fogva azok a hardverekkel foglalkozó induló vállalkozások, amelyek felismerik, hogy a Fusion 360 korlátokat döntöget és felbolygatja a CAD piacot – mint ahogy ők maguk is a rájuk vonatkozó piac megbolygatásának új módjait keresik.
A tervezést és a CAM-képességeket ötvöző Fusion 360 nélkülözhetetlen része a vállalkozásunknak, és elengedhetetlen a termékünk piacra juttatásához.  Felhasználjuk az ergonomikus billentyűzeteink tervezése során, a prototípusok 3D nyomtatásakor, és ezzel továbbítjuk a CAM adatokat szerződéses gyártónknak. Ez egy hihetetlen csomag, hihetetlen áron” – mondta Jesse Vincent, a Keyboardio társalapítója.

Újdonságok az Autodesk Fusion 360 szoftverben:

Elosztott tervezés – Az új kiadás segít abban, hogy a földrajzilag szétszórtan elhelyezkedő csapatok együtt dolgozhassanak, és alapot biztosít a későbbi további fejlesztések számára.  Ez a frissítés lehetővé teszi, hogy hivatkozott geometriákat illesszen be egy projekt egyik részéből a másikba.  A csapattagok úgy dolgozhatnak egy nagyobb összeállítás különálló részein, hogy lapokon követhetik nyomon egymás munkáját, így a nagyobb projekt szinkronban marad.  Ez a videó részletesen bemutatja a működési elvet:

[youtube]C9LI4Ea1vOM[/youtube]

Vázlatolási fejlesztések – A vázlatolás számos javításának köszönhetően láthatóbbá váltak a vázlatok vonalai, a vázlatvezérlők könnyebben elérhetők, és egy új szolgáltatással, a vázlatolási előnézettel is bővült, amely lehetővé teszi a vázlatvonalak színének be- és kikapcsolását a vázlat teljes kényszerezése esetén.

2D rajzok fejlesztései – A frissítés számos navigációval kapcsolatos javítást foglal magában, valamint a különböző típusú méretek elhelyezését is támogatja a rajzokon. A 2D rajzok ráadásul mostantól megosztott tervekhez is társíthatóak, így a felhasználók értesítést kapnak, ha egy külső hivatkozású alkatrész módosul, így automatikusan frissíthetik a rajzaikat.

Autodesk Print Studio – A Fusion 360 mostantól magában foglalja az Autodesk új, Spark által támogatott 3D nyomtatóeszközét, amely drámaian felgyorsítja az előkészítési időt.

Az Autodesk Ember nyomtatójával (amelynek ingyen letölthetők a tervfájljai ), a Type A gépekkel, Dremel nyomtatókkal, Makerbot eszközökkel és Ultimaker nyomtatókkal kiépített közvetlen integráció eredményeképpen lehetővé teszi, hogy a felhasználó a forrásmodell módosítása nélkül tájoljon és módosítson digitális modelleket úgy, hogy azok illeszkedjenek az előre meghatározott nyomtatótérfogatokhoz.  A módosítások megadása után a rendszer egy STL-fájlt küld közvetlenül a kiválasztott 3D nyomtatóra.

Autodesk_Fusion_360_cikk1

Integráció a partnerekkel – A BriteHub és a CADENAS parts4cad integrációja befejeződött, és hamarosan érkezik a Proto Labs-integráció is.

Autodesk_Fusion_360_cikk4

 

 

  • A Britehub egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy ajánlatot kérjen a megtervezett alkatrészek legyártására, összehasonlítsa a különböző szállítók ajánlatait, támogatást szerezzen a beszállítói lánc felügyeletéhez, valamint zökkenőmentessé tegye terméke gyártási folyamatát.

Autodesk_Fusion_360_cikk5

 

 

  • A CADENAS parts4cad  több mint 400 minősített gyártó katalógusában biztosít hozzáférést többmillió, szabvány szerint tervezett 3D modellhez és összeállításhoz, amelyek készen állnak arra, hogy az átböngészésük után rögtön beillessze őket egy új vagy egy létező Fusion 360 tervbe.

Autodesk_Fusion_360_cikk6

 

 

  • A Proto Labs gyors fröccsöntésre és CNC-megmunkálásra vonatkozó ajánlatkészítési képességei hamarosan integrálva lesznek a Fusion 360 termékbe (a 3D nyomtatásra vonatkozó ajánlatkérés későbbre várható). Ez a fejlesztés lehetővé teszi majd a Fusion 360 felhasználók számára, hogy egy gombnyomással ingyenes gyártási ajánlatot kérjenek. Az ajánlatok magukban foglalják a gyárthatósági elemzés tervét is, így a szükséges módosítások még az elején elvégezhetőek.

Forrás: autodeskforum.hu

Megosztás
[
    ]