TopSolid Konferencia 2015 – az új verzió még többre képes

Idén is ellátogattunk a CAD-CAM Solutions Kft. “TopSolid 7.9 – az új verzió még többre képes” című szakmai napjára, ahol a legújabb szoftver kiadás képességeit és fejlesztéseit élő bemutatók keretében ismerhettük meg. A telt házas rendezvénynek a Velence Resort & Spa hotel konferencia központja adott otthont, ahol a TopSolidot már alkalmazók és a rendszert még nem használók is nagy számban megjelentek.

https://www.youtube.com/watch?v=YdvjxRAvbkI

A rendezvény megnyitója és a program ismertetése után a szoftver CAD funkciójának tervezési célú megoldásaival indult az előadások sorozata. Ennek során közvetlen betekintést kaphattunk az alkatrésztervezés és az összeállítások kezelése területén bevezetett újdonságok működésébe, valamint azt is megtudhattuk, hogy a teljesen magyar nyelvű felhasználói felület mellett a szoftverhez átfogó magyar oktatói anyagok és szintúgy magyar “súgó” (HELP) is elérhető. A CAM programozási blokkban bonyolult alkatrészek hatékony programozási lehetőségeire láthattunk példákat a 3-5 tengelyes megmunkálás területéről.

Szintén fontos kiemelni, hogy a TopSolid 7 már teljes értékű PDM (Product Data Management) rendszer, vagyis a tervezői és megmunkálás-tervezői funkciókon túl képes menedzselni egy termék előállításának komplex folyamatát, így a kisebb és közepes méretű vállalkozások számára ERP rendszerként is alkalmazható. A szakmai konferencián ennek a funkciónak az előnyeit élőben is prezentáltálták a CAD-CAM Solutions szakemberei, külön kitérve a szerver-alapú munkamegosztás, illetve a felhasználók közötti munkakiosztás lehetőségeire.

A szakmai nap társelőadói

A konferencia színvonalát több neves vendégelőadó is tovább emelte. Szerszámgépes vonalról a prémium szegmensbe tartozó japán MAZAK szerszámgépek jövőjébe nyerhettünk bepillantást, és most először, a cég újonnan fejlesztett SmoothX vezérlőjéről is kaphattunk információkat. Ezt követően a szintén japán TUNGALOY képviselője a korszerű szerszámok és szerszámozási megoldások előnyeire hívta fel a figyelmet, majd a Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola egyik oktatója számolt be a TopSolid szoftverrel szerzett tapasztalatairól, valamint, hogy milyen segítséget is jelent egy testmodell-alapú CAD/CAM szoftver alkalmazása a középfokú oktatásban.

cncmedia_orangehr

TopSolid 7.9

A TopSolid a tudásalapú, integrált mérnöki tervező és megmunkálástervező (CAD/CAM) szoftverek elitjéhez tartozik. Magyarországi felhasználói köre már 10 éve folyamatosan bővül: globális gyártók éppen úgy megbíznak a TopSolid tudásában és képességeiben,mint azok a magyar üzemek, amelyek közül sokan éppen e szoftver révén lettek igazán ütőképesek, és válhattak itthon, vagy akár Európa-szerte is elismert beszállítóvá.

cncmedia_orangehr

 

[nggallery id=241]

További információ:

A CAD-CAM Solutions Kft. hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]