SOLIDWORKS 3DEXPERIENCE Megoldások – Biztonságos és gördülékeny adatátvitel

A termékfejlesztés során a mérnökök több különböző tervezői eszközt és szoftvert használnak, így az egyik eszközről a másikra történő biztonságos és gördülékeny adatátvitel kritikus jelentőséggel bír. A SOLIDWORKS munkatársai tisztában vannak ezzel, ezért azon dolgoznak, hogy a legbiztonságosabb környezetet hozzák létre a modellek átvitelére az új 3DEXPERIENCE eszközök (Conceptual Designer és Industrial Designer) és a SOLIDWORKS munkaállomás között.

A SOLIDWORKS Conceptual Designer (SWCD) és a SOLIDWORKS Industrial Designer (SWID) legújabb verziójával a szoftverek együttműködési képességei nagymértékben nőttek, amik lehetővé teszik a tervekhez kapcsolódó értékes információk biztonságos tárolását ugyanakkor elősegítik az adatok könnyű keresését és átvitelét, felgyorsítva ezzel a tervezési folyamatokat.

Vázlatok átvitele:

A SOLIDWORKS 3DEXPERIENCE megoldásait használva elmentheti 2D-s vázlat adatait, amiket később a SOLIDWORKS munkaállomásán újra felhasználhat. Az alábbi képen látható SOLIDWORKS Conceptual Designer-rel  készült gépészeti vázlatelemek kényszerekre, vázlat blokkokra és méretekre bontva kerülnek át a SOLIDWORKS munkaállomásra, így megtarthatja tervei részleteit, amikkel a munkafolyamatok előrehaladtával tovább dolgozhat. Az átkonvertált vázlatok tartalmazzák a grafikai elemek mellett a geometriai és méretezési kényszereket is, amik megkönnyítik a vázlat módosítását.

3dsolution1

Összeállítások átvitele:

Az összeállítások SWCD-ben és SWID-ben történő megnyitásakor kiválaszthatja, hogy kényszerekre vonatkozó információkat a SOLIDWORKS munkaállomásról olvassa el.  Ez a funkció nagymértékben elősegíti a korábbi tervezési adatok felhasználást egy újabb koncepció tervezésekor. Annak érdekében, hogy a koncepció és a tervkidolgozás is gördülékeny legyen, a folyamat visszafelé is működik. Így a 3DEXPERINCE eszközeivel is készíthet terveket, amiket átküldhet a munkaállomásra és a részleteket már SOLIDWORKS-ben tervezheti tovább.

3dsolution3

Szerkesztés a SOLIDWORKS munkaállomáson:

Természetesen előfordulhatnak olyan esetek, amikor az eredeti tervadatok módosításra szorulnak az új projekt feltételei miatt. A „Szerkesztés SOLIDWORKS-ben” paranccsal lehetősége van az eredeti modell megnyitásához és módosításához a munkaállomáson. A változtatásokat pedig egyszerűen elmentheti a modellen és azok automatikusan meg fognak jelenni a SOLIDWORKS Conceptual Designer vagy Industrial Designer  frissített modelljén.

3dsolution5

Ezek a funkciók azt mutatják, hogy a 3DEXPERINCE új eszközei (Conceptual Designer és Industrial Designer) a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb megoldások a SOLIDWORKS munkaállomással rendelkezők számára, hiszen gyors elérést, átjárhatóságot és együttműködést biztosítanak.

Forrás: Eurosolid

További információ

A SOLIDWORKS hazai forgalmazója az EuroSolid Kft.

Megosztás
[
    ]