Megjelent a SmartCAM® V2015 natív adatfordítóinak legújabb verzója

A frissített adatfordítót már SOLIDWORKS® és PTC Creo® CAD alkatrész fájlokhoz is használhatjuk.

SmartCAMv2015_cikk3A SmartCAMcnc® bejelentése alapján a SmartCAM V2015 mind a 4 adatfordító moduljához új frissítések várhatók. Ezek az opcionális fordító modulok teszik lehetővé, hogy a natív CAD modellek közvetlenül a SmartCAM-be legyenek importálhatók, mindezt köztes, generikus CAD formátumok használata nélkül. A tervezési munkálatok során így nincs szükség a formátumok, különböző programok által generált fájlok kompatibilitási problémáival bajlódni, hiszen a szoftver mindezt megoldja helyettünk.

A SmartCAM számítógép vezérelt megmunkálást segítő szoftvercsalád részét képezik CNC maráshoz, esztergáláshoz, gyártáshoz és huzalos szikraforgácsoláshoz készített alkalmazások is.

SmartCAM marási alkalmazások

A marási folyamatokat segítő alkalmazásokkal CNC programokat készíthetünk akár 2, 2½, vagy 3-tengelyes megmunkálásokhoz (SmartCAM Production Milling®), 4 és 5-tengelyes pozicionálással öntőformákhoz, prototípusokhoz. A folyamat részét képezik a komplex felületeket tartalmazó szilárdtest modell felszínén automatikusan elkészített szerszámpályák is (SmartCAM Advanced Milling® and SmartCAM FreeForm Machining®).

SmartCAMv2015_cikk_milling

SmartCAM esztergálási és maró-eszterga alkalmazások

Az esztergálási alkalmazások segítségével nagy hatékonyságú szerszámpályák és CNC kód generálható 2-tengelyes esztergákhoz, valamint 2-től 6-tengelyes esztergákhoz és maró-eszterga központokhoz is.

SmartCAMv2015_cikk_millturn

 

SmartCAM Advanced Fabrication™

Optimalizált szerszámpálya és kód generálása CNC gépek széles választékához, beleértve a stancológépeket, lézeres, vízsugaras vágógépeket, stancoló/plazma, stancoló/lézeres kombinált gépeket. A SmartCAM Advanced Fabrication™ elősegíti a gyártási folyamatok fejlődését.

SmartCAMv2015_cikk_adv_fab

SmartCAM Advanced Wire EDM™

A huzalos szikraforgácsoláshoz tervezett alkalmazás 2- és 4-tengelyes gépekhez készít huzalpályákat. Rugalmas megoldást jelent a gyors és pontos munkavégzéshez.

SmartCAMv2015_cikk_EDM

A frissített modulok között a következők szerepelnek:

  • SmartCAM SOLIDWORKS Connection™: a SOLIDWORKS-ben készült “.SLDPRT” fájlok kezelése, SOLIDWORKS 98-tól egészen a SOLIDWORKS 2015-ös verzióig.
  • SmartCAM PTC Pro/ENGINEER & PTC Creo Connection™: “.PRT”, “.PRT.* “, és “.XPR” alkatrész fájlok a Pro/ENGINEER 16-os verziójától egészen Creo 2.0-ig.

SmartCAMv2015_cikk1 SmartCAMv2015_cikk2

Forrás: SmartCAMcnc

További információ

A SmartCAMcnc honlapján

Megosztás
[
    ]