GOM 3D méréstechnikai konferencia

Az optikai méréstechnikai megoldások mára szerves részévé váltak az iparnak és a kutatásnak. Az idei GOM 3D Méréstechnikai Konferencián előadások és bemutatók keretein belül ismerhetik meg a felhasználók, hogy hogyan rövidítik le az optikai mérőrendszerek fejlesztési ciklusokat, és hogyan javítják a termelési folyamatokat.

A nemzetközi konferencia 2015. szeptember 21-24-én kerül megrendezésre. A fórumot vezetők, méréstechnikusok, neves cégek szakértői, valamint kutatóintézetek számára szervezik, így jó lehetőséget kínál a tapasztalatcserére. Továbbá nagy hangsúlyt fektetnek a legújabb 3D mérési hardverek és szoftverek fejlesztésére.

A németországi Braunschweig-ben megrendezésre kerülő eseményen való részvétel ingyenes. A konferencia angol nyelven fog zajlani.

A konferencia fő témái:

Anyag- és alkatrészvizsgálat (2015.szeptember 21-22.)conference_2015_home_material-testing_cikk

A konferencia fő témája az anyag- és alkatrészvizsgálat, lemezmegmunkálás és 3D-s mozgás elemzés.

  • Szimulációs ellenőrzés
  • Anyagtulajdonságok meghatározása
  • Integráció az ellenőrző eszközökön
  • Forma analízis
  • Alkatrészek dinamikus tulajdonságai

Alkatrész ellenőrzés a repülőgépiparban

A repülőgépipar fejlődése egyre nagyobb mértékben függ a könnyített anyagok és a különböző anyagkombinációk alkalmazásától. Ezeken az anyagokon teherbírási, anyagfáradási, strukturális és aerodinamikai teszteket végeznek. A tesztelő állomásokon integrált érintésmentes szenzorok segítségével nyerik ki a szükséges információt az alkatrészek viselkedéséről. Ilyen adatok például a hosszirányú kihajlás, vagy a strukturális rezgések. A mérési eredmények alapján optimalizálhatók a szimulációk és a tervezési folyamatok, így az elkészült légi eszközök biztonságosabbak lehetnek.

Alkatrész ellenőrzés az autóiparban

Az optikai mérőrendszerek, melyeket az autóiparban alkalmaznak, elsősorban a lakók és gyalogosok biztonságát hivatottak növelni. Az ilyen rendszerek könnyedén integrálhatók a szabványos tesztelő állomásokon, például szélcsatornákban, törésteszteknél.

Biomechanika / orvosi ellenőrzés

Gyakran használnak 3D-s optikai méréstechnikai megoldásokat a biomechanikus rendszerek dinamikus tesztelésére. Ilyen rendszer lehet például egy csont, térdízület, gerincoszlop, vagy bármilyen implantátum. A legtöbb sportszer gyártó vállalat is alkalmaz optikai mérőrendszereket, melyek az új anyagok viselkedését és képességeit segítenek analizálni. Ennek köszönhetően folyamatosan fejleszthetik termékeiket, innovatív sporteszközöket gyárthatnak.

Anyagvizsgálat és lemezmegmunkálás

Az anyagok karakterisztikájának ismerete megbízható adatokat biztosít a szimulációkhoz, így nagy hatással lehet a tervezési folyamatokra. A végleges termékek biztonságának növelésével hozzájárul a gyártó sikereihez. Továbbá az optikai mérőrendszerek által biztosított adatok a szimulációs hitelesítésben is fontos szerepet játszanak, éppen ezért előszeretettel alkalmazzák ezt a megoldást Amerika-, Európa- és Ázsia-szerte a lemezmegmunkálási és egyéb területeken is.

3D koordinátamérés (2015.szeptember 23-24.)

A konferencián a fő hangsúlyt az optikai elven működő mérések gyártási láncba történő integrálására fogják helyezni. A főbb témakörök a minőségbiztosítás, az ellenőrzés és a reverse engineering. Az előadásokon szerepelni fog:GOM_3D_koordinate_measurement

  • ellenőrzési folyamatok javítása
  • kiértékelési és ellenőrzési idő lerövidítése
  • megbízható és nyomonkövethető eredmények
  • átfogó automatizálási folyamatok
  • egységes minőségi előírások

Tolerancia menedzsment és hitelesítés

A 3D CAD-alapú mérési megoldások a mai iparban helyettesítik a 2D-s terveket, mivel így minden tolerancia közvetlenül a CAD modellben adható meg (FTA / PMI). A mérési nyelv mind a méréstechnikai szakemberek, mind a CAD mérnökök, az öntvénykészítő műhely, valamint a szerszámozással foglalkozó szakemberek számára érhető kell hogy legyen. A GD&T / GPS teljes mértékben eleget tesz ezeknek az elvárásoknak, gazdaságos minőség ellenőrzési megoldást biztosít.

Globális ellátási lánc

Az OEM cégek és a beszállítók megosztva végzik a tervezést, fejlesztést és a gyártást különböző országok és kontinensek területén. Így a gyártási folyamatok szervezése és a minőség ellenőrzése nemzeteken átívelő folyamatként zajlik. A hitelesített mérőrendszerek és parametrikus szoftverek megjelenése lehetővé teszi, hogy a teljes globális ellátási láncon belül nyomon követhető mérési eredményekkel dolgozzunk.

Automatizált méréstechnika

A rövidebb termék életciklusok és nagyobb termék változatosság miatt a nagyobb vállalatok automatizált méréstechnikai megoldásokat keresnek. Ezeket a megoldásokat minden esetben hitelesíteni és szabványosítani kell. Emellett a vállalatok mobil rendszereket is igényelnek, melyek több különböző alkatrésznél is használhatók, megfelelően mozgathatók a gyártósorok és telephelyek között.

Megmunkálási folyamat & termék életciklus ellenőrzés

A 3D méréstechnika sokkal többre képes, mint a végleges termékek minőségének ellenőrzése. Ha már a folyamatlánc elejétől kezdve integrálunk optikai mérőrendszereket – például a minta ellenőrzés és az öntvénykészítés során – azzal rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a későbbi megmunkálási szakaszoknál is. Ily módon csökkenthető a kiszállításig eltelt idő, valamint a visszadobott alkatrészek száma a lemezmegmunkálás, öntvénykészítés, valamint az szárnyszelvények megmunkálásban a meghajtás és energia-előállítás területére.

Technikai Kiállítás 2015

conference_2015_home_trade-show_cikk

A GOM Konferencián betekintést nyerhetnek neves cégek gyakorlatába. A konferenciával párhuzamosan a GOM bemutatja legújabb hardveres és szoftveres fejlesztéseit. A GOM munkatársai számos gyakorlati példán és élő bemutatón keresztül fogják szemléltetni a szoftverek és rendszerek működését.

A kiállítás alatt a GOM partnerei további információt nyújtanak CAD/CAM és reversre engineering szoftverekről, munkadarab rögzítéstechnikáról, nagysebességű kamerákról és egyéb vizsgáló berendezésekről.

GOM 3D Metrology Conference – Regisztráció

A GOM 3D Metrology Conference regisztrációjához használja az online regisztrációs űrlapot az alábbi linkeken:

RÉSZTVEVŐ

VISZONTELADÓ

További információ

A GOM honlapján.

Megosztás
[
    ]