DMG MORI világpremierek az EMO 2015 kiállításon – duoBLOCK® marógépek és WASINO automata esztergák

A marógépek között megjelenő mindhárom világpremier a duoBLOCK® széria 4. generációjának tagja. Emellett további érdekességet jelentenek majd a kiállításon a DMG MORI WASINO automata esztergák is, melyek 2015. április 1-től képezik a DMG MORI portfóliójának részét.

duoBLOCK 4. generáció – Erős és pecíz

A duoBLOCK megmunkáló központok legújabb generációja egyedülálló merevségével és kiváló pontosságával emelkedik ki a tömegből. A kifinomult hűtőrendszer és az orsó hatékony hűtési funkciói, valamint az NC körasztal garantálják az alap verzió kimagasló teljesítményét és tartós pontosságát. A duoBLOCK széria moduláris felépítése számos opciót tesz elérhetővé, ha a gép testreszabhatóságáról van szó. Ilyen lehetőségek például a precíziós csomag, ami a teljes hajtás hűtését is magába foglalja, vagy a gépágy hőmérséklet szabályozása. Emellett a piacon jelenleg megtalálható orsók legszélesebb választéka alkalmazható a gépeken, egészen 1600 Nm-es nyomatékig. Az opcionális, nehéz megmunkálási csomagokat alkalmazva akár 50%-kal jobb maró teljesítmény érhető el titán és Inconel esetében.

06A EMO DMC 100 U dB06B EMO DMC dB torqueMASTER

A duoBLOCK szériából bemutatott világpremierek, a DMC 100 U duoBLOCK univerzális maró megmunkálóközpont, valamint a DMC 100 H duoBLOCK és a DMC 125 H duoBLOCK horizontális megmunkálóközpontok lesznek láthatók a 2015-ös EMO kiállításon. Az orsó és az asztal középpontja közti távolságot a két horizontális gép esetében 200 mm-re növelték, így jelentős mennyiségű hely szabadult fel, hogy akár 900 mm hosszú szerszámok is elférjenek.

07A EMO DMC 125 H dB

DMG MORI WASINO – Ultra precíz produkciós esztergák 0.2 μm-es köralak pontossággal autóipari alkalmazásokra

Az Amada Machine Tools Co., LTD-hez tartozó WASINO márka több mint 75 évnyi tapasztalattal rendelkezik nagy pontosságú produkciós esztergák fejlesztésében és gyártásában. Most, hogy a DMG MORI átvette az AMADA eszterga portfólióját, ezek a modellek is integrálásra kerültek a globális értékesítési és szerviz láncba. A termékskála tartalmazza a G, J és A szériákat, melyekből a DMG MORI két modellt mutat be a 2015-ös EMO kiállítáon.

A robusztus konstrukció és az alacsony súlypont alkalmassá teszi a G széria tagjait az olyan megmunkálásokra is, ahol nagy mechanikai és hőstabilitás szükséges. A lineáris szerszámtárolóval felszerelve a G széria kiválóan alkalmas finiselésre és ultra precíz megmunkálásokra is.

A J széria nagy pontosságú, különösen kompakt automata revolverrel felszerelt esztergák családja, melyeket a minőség-orientált előkészítési és finiselési feladatokra terveztek kis alkatrészekhez.

10 EMO WASINO A18S

Az A széria modelljei biztosítják a legtöbb szerszámpozíciót. Az AD-18S egy ellenorsóval is fel van szerelve, a 6-tengelyes nehéz megmunkálásokhoz. Ezeket a gépeket kifejezetten komplex alkatrészek precíziós eszterga-maró megmunkálására tervezték. Az A 18-S, például 18 hajtott szerszámmal szerelhető fel, továbbá a GG-05, valamint a JJ-1 és az AA-1 is 2 orsóval felszerelt esztergák, melyek nagy teljesítményű sorozatgyártáshoz készültek.

ECOLINE új dizájnnal – optimizált ergonómia és nagyobb stabilitás

A legújabb dizájnnal rendelkező ECOLINE modellek a DMG MORI-tól a belépő szintű gépekkel szemben támasztott, magas minőségi elvárásokra adott válasz. Az anodizált karcálló alumínium és por-bevonatolt fém burkolat robusztusabbá teszi a szerszámgépet. Az ECOLINE gépek új, ergonomikus dizájnja javítja a hozzáférhetőségét. A biztonsági üveg cseréje kívülről, rendkívül gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Az univerzális eszterga, az ecoTurn 450 emellett beépített forgács elleni védelemmel is rendelkezik, ami megakadályozza a felverődő forgácsok által okozott károsodásokat a biztonsági üvegben.

11 EMO ecoTurn 450 New Design

 

Forrás: DMG MORI

További információ

DMG MORI Hungary Kft. honlapja

 

Megosztás
[
    ]