Csuklós menetfúrók és pozicionáló karok a hatékonyság növelésére

Bár a gépek egyre több munkát vesznek ki a kezünkből, de még mindig van számtalan olyan munkafázis, ahol a legkézenfekvőbb megoldás egy kézből tartott gép alkalmazása. Ilyenek például a:

  • csiszológépek,
  • csavarozók,
  • fúrók,
  • hegesztők,
  • polírozók,
  • lézeres mérőfej,
  • szkenner egység,
  • érdességmérő
  • stb. stb. stb.

Számtalan gép, amelyet használunk a gyártásban, szerelésben, ellenőrzésben, nagy- és kis műhelyben egyaránt.

A spanyol Tecnospiro vállalat ezekből az alkalmazásokból elsődlegesen a menetfúrásra rendelkezik széleskörű csuklókaros megoldásokkal, ám 2009 óta a 3ARM elnevezésű univerzális pozicionáló karok is megtalálhatók a palettájukon. A cég mára 26 éves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, és több mint 18.000 telepített berendezésük a világ 45 országában járulnak hozzá az üzemi hatékonyság növeléséhez.

MOSQUITO csuklókaros menetfúrógép

mosquitoA Mosquito névre hallgató karos menetfúró egy 360°-ban elforgatható radiális karból, valamint egy légrugóval kiegyensúlyozott billenőkarból áll. A motor a billenőkar végén helyezkedik el. A géphez számos opcionális kiegészítő érhető el, például az automatikus kenés, vagy a 90°-ban elforgatható speciális fej, mellyel vízszintes irányú menetek is készíthetők. A szerszámok befogása gyorscserélő rendszerrel történik. Minden menetfúróhoz létezik egy betét, mellyel közvetlenül a modulba illeszthetjük a szerszámot. Ezek a gépek jelentősen csökkenthetik a megmunkálási költségeket egy olyan műhelyben, ahol eddig minden menetet CNC géppel készítettek. A Mosquito csuklókaros menetfúróval a sebességet a menet típusának megfelelően lehet beállítani, a megvalósítható menet tartomány M2-M14 (alumínium esetén M16).

MotorAF220301AF220201AF220101
Sebesség (RPM)300600300/600
Max. nyomaték (Nm)361736
Csatlakozó ØØ19Ø19Ø19
Max. menet AlumíniumM16M16M16
Max. menet Acél <100 kg M14M14M14

3ARM kiegyensúlyozott csuklós kar

3armA Roscamat 3ARM csuklós kar kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy hatékonyabbá és pontosabbá tegye a kézi gépekkel végzett munkát. Ez a megoldás az adott géphez alakítva, annak formájához, használatához illesztve és a súlyának megfelelően kiegyensúlyozva könnyeddé és biztonságossá teszi a munkavégzést még a nehezebb szerszámokkal, a munkaidő vége fele is. A különböző hosszúságú, 10 különböző fajta fejjel szerelhető karok rugalmas megoldást kínálnak sokféle alkalmazáshoz: gépipar, fémmegmunkálás, műhelymunka, összeszerelés, festés, asztalosüzem, lakatosüzem, szervíz, építőipar, mérési alkalmazások és még sok-sok olyan terület, ahol kézi erővel emelnek gépeket.

A kar kiegyensúlyozásával és a többféle módon rögzíthető fékekkel képes elnyelni a gép ellen-nyomatékát, nagyban segítve ezzel a pontos és hatékony munkát. Például egy csiszoló szerszámot adott síkban rögzítve a kezelő csak a síkban való mozgatásért fejt ki erőt, a merőleges tartásért a kar felel. Ez nagyban megkönnyíti a folyamatos munkavégzést és biztosítja az egyenletesen pontos eredményt. A kar rögzíthető csavarokkal, gyors-szorítóval, mágneses talppal és oszlopos emelővel.

[nggallery id=234]

További információ:

A HÓD INDUSTRIAL SOLUTIONS Kft. hivatalos honlapján. 

Megosztás
[
    ]