A Zeiss IMT újdonsága: O-Select

Az intelligens optikai mérőeszköz, amely automatikusan állítja be a fókuszt és a megvilágítást, kizárva ezzel a kezelő személyéből eredő hibákat.

O-Select

O-Select

A Carl Zeiss Ipari Méréstechnika piacvezető a CNC koordináta-mérőgépek és a mérőszobában, valamint a gyártásban alkalmazott 3-dimenziós méréstechnikai megoldások területén. Legújabb mérőeszközét, az O-Selectet, a cég először a Control Show 2015 alkalmából mutatta be Stuttgartban. Az O-Select teljesen új típusú mérőeszköz a Zeiss IMT 150 éves történetében, mert a jól ismert projektor alapú méréstechnikát kombinálja új, innovatív technológiával.

O-SELECT_Linse_Frontal_Alles An_cikk

O-SELECT két soros megvilágítású lencséje

A Zeiss O-Select egyszerűvé és megbízhatóvá teszi a 2-dimenziós elemek mérését. Mivel mind a fókuszt, mind a megvilágítást teljesen automatikusan állítja be, kiküszöböli ezzel a kezelő személyéből eredő hibákat. A digitális mérőprojektor leginkább távolságok, sugarak és szögek pontos mérésére alkalmas. Általában sajtolt, fröccsöntött illetve lézervágott alkatrészek mérésére javasoljuk. Az O-Select automatikusan felismeri a mérendő darab jellemzőit és annak megfelelően állítja be a fókusz területet. Egy optikai mérés csak megfelelő megvilágítás mellett lehet sikeres. Az O-Select automatikusan állítja be, hogy a 8 szegmensből álló, kétsoros megvilágításból melyek szükségesek a mérési terület optimális megvilágításához.

Screengrafik_01_Software_O-SELECT_cikk

O-SELECT szoftver képernyő grafika

A rendszer a mérőrendszerből,  érintő képernyőből és a szoftverből áll össze. A mérési tartománya mérete 91,5mm x 114mm (látható terület nagysága) és a pontossága 4.5+L/100 µm (MPE E – 2D). A külső monitor sokkal jobb megoldás egy kicsi, beépített képernyőnél, hiszen jobb áttekinthetőséget és nagyobb részletgazdagságot biztosít. A szoftvert, amely új, innovatív felhasználást tesz lehetővé, kimondottan az O-Selecthez fejlesztették. Az előnyök nem csak a tapasztalatlan kezelők méréseit teszik biztosabbá, de a hozzáértők munkája is gyorsabbá és egyszerűbbé válik általuk.

O-SELECT_Linse_Frontal_dreiviertel_cikk

O-SELECT két soros háromnegyed megvilágítású lencséje

A termékek mérése kétféleképpen lehetséges.

  1. Sorozatmérés: Azok a darabok, amelyekre van már kész mérőprogram, az O-Selecten egyetlen gombnyomással megmérhetőek. A rendszer felismeri a ráhelyezett darabot és automatikusan betölti a megfelelő programot. Mind a koordinátarendszer meghatározása, mind a világítás és fókusz beállítása automatikusan történik.
  2. Egyedi mérések: Még azok a darabok is, amelyekre nincs kész mérőprogram, egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan mérhetőek az O-Selecttel. Az automatikusan létrejövő nagyfelbontású és éles kép alapján a mérőgép azonosítja a lehetséges alakzatokat, mint például körök és egyenesek. Az egyedi méréstől már csak egy egyszerű lépés a sorozatmérés.

A méréseket rögzítheti és kiértékelheti a mérőprogramba integrált Zeiss PiWeb jegyzőkönyv-készítő program segítségével. Ha szükséges, a kész jegyzőkönyvet speciális formátumban megjelenítheti, elmentheti vagy kinyomtathatja a rendszerből.

Az O-Select Magyarországon várhatóan 2016-ban kerül a Zeiss IMT budaörsi képviseletén keresztül forgalomba.

Forrás Carl Zeiss Ipari Méréstechnika

További információ:

A Carl Zeiss IMT GmbH Magyarországi Fióktelepe hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]