Zoller Smile 400 szerszámbemérő

A ROLATAST 2004-óta foglalkozik német cégek hazai képviseletével. A Zoller termékek forgalmazása már a kezdetektől fogva tevékenységeik szerves részét képezi.

Elsődleges céljuk, hogy ügyfeleik maximálisan elégedettek legyenek az általuk forgalmazott termékek minőségével, éppen ezért partnereik között kizárólag csúcskategóriás gépeket gyártó német vállalatokat találhatunk.

A Mach-Tech 2015 kiállításra is számos érdekességgel érkeztek. A kiállított gépek között többek között megtalálható volt egy külső forgácsolószerszám bemérő gép, a Zoller Smile 400. A külső optikai mérőrendszer alaptartozéka az SK50-es főorsó, ami 2 mikronos futáspontossággal dolgozik. A gépet Peresztegi Nagy Gergő, a ROLATAST területi vezetője mutatta be csapatunknak.

[youtube]_rRknxcVE_8[/youtube]

A »smile« a ZOLLER sikerterméke, amely fölényesen vezeti a szerszámbeállító- és mérőberendezések toplistáját.

A Smile 400 technikai paraméterei:

Mérési tartomány – Z-tengely 400 mm
Mérési tartomány – X-tengely 210 mm
Átmérő 420 mm

A kiállításon bemutatott szerszámbemérő a Zoller »pilot 2mT« szoftver és képfeldolgozó rendszerével van felszerelve, amely kiemelkedő kezelői kényelmet biztosít. Az érintőképernyős vezérlővel minden funkció egyetlen érintéssel elérhető. A rendszer fő ismérve a dinamikus szálkereszt, melynek segítségével akárhova helyezhetjük a kamerát, a rendszer mikronos pontossággal automatikusan felismeri a szerszám geometriáját.

A geometriák bemérése után egyetlen lapozás hatására megtörténik az automatikus élfelismerés. A szerszámok definiálására előre és utólag is lehetőség van Az intuitív kezelői felületen leolvasható a hossz, az átmérő és a két egyenes által bezárt szög. Az elkészített mérőprogramok egyetlen érintéssel elindíthatók. Az interaktív, magyar nyelvű menünek köszönhetően gyakorlatilag előképzettség nélkül is elvégezhető a szerszámbemérés.

A ROLATAST parntereinek listája folyamatosan bővül, egyre több németországi vállalat high-tech termékei találhatók meg kínálatukban. A magyarországi értékesítés mellett számos cég termékeinek szervizelésével is foglalkoznak, ami az ügyfelek teljes körű kiszolgálását, elégedettségét szolgálja.

További információ

A Zoller mérőberendezések hivatalos magyarországi forgalmazója a Rolatast Bt.
Zoller honlapja