Zökkenőmentes integráció – AnyCAD – importálható Autodesk Vault-ba?

Az Autodesk Inventor 2016 kiadás újdonsága az AnyCAD funkció. Ez a korábbi Inventor-importálási lehetőségek kibővítése, amely lehető teszi fájlhivatkozások létrehozását harmadik féltől származó 3D modellekhez (például Creo vagy SolidWorks fájlok) anélkül, hogy adatfordítást kellene végezni vagy új fájlokat kellene létrehozni.

Ez rengeteg előnnyel jár, hiszen mostantól foghat egy beszállítótól származó modellt, hivatkozhat rá az Inventor alkalmazásban, és már tovább is léphet. Ha a beszállító frissíti a modellt, csak el kell küldenie azt, Ön pedig frissíti a hivatkozást – ilyen egyszerű.  De várjunk csak, hogy jön a képbe a Vault?

Az Autodesk adatkezelő szoftverei — az Autodesk Vault Workgroup és az Autodesk Vault Professional szorosan integrálhatók az Autodesk több mint 30 tervezőalkalmazásával, például az Autodesk Inventor, AutoCAD Electrical, Autodesk AutoCAD Mechanical szoftverekkel. Ez a magas szintű integráció megkönnyíti a digitális prototípussal összefüggő adatkezelést a mérnöki tervezéstől a gyártásig – így időt takaríthat meg és megőrizheti az adatok pontosságát.

A jó hír az, hogy az Inventor Vault 2016 bővítménye támogatja az Inventor AnyCAD funkciót, így például ha hozzáadta a harmadik féltől származó modellt egy összeállításhoz, a szokásos módon leadhatja azt a Vault-ba, és az összes hivatkozás feltöltődik a szerkezettel együtt.

Autodesk_Vault_cikk

Megnyithatja az Inventorban létrehozott összeállítást más gépeken is, beillesztheti a hivatkozott harmadik féltől származó modellt más helyeken, végrehajthatja az Inventor szokásos fájlkezelő műveleteit, még az állapotokat is módosíthatja, vagy létrehozhat egy darabjegyzéket a kevert összeállításból.

Ez azt jelenti, hogy a Vault mostantól minden harmadik féltől származó fájlt támogat?  Sajnos nem, és ez fontos észrevétel.

Ez az Inventor egyik bővítményszolgáltatása, ami azt jelenti, hogy a Vault a harmadik féltől származó fájlokat az Inventor-modell környezetében kezeli – az Inventor-modellt ugyan átnevezheti, áthelyezheti, másolhatja, módosíthatja a tulajdonságait, de a harmadik féltől származó fájlok esetében ez NEM lehetséges, az Inventor-fájl nélkül még csak hozzá sem adhatja őket. Ehhez számos különböző hozzáadási képességre lenne szükség.

Hogy hogyan frissíthetők az AnyCAD-hivatkozások?  Szerencsére elég könnyen. Csak töltse le az Inventor-összeállítást a Vaultból (fájlok lekérése + lefoglalása), másolja a beszállító új modelljét a korábbi fölé, majd nyissa meg az Inventor alkalmazást. Az Inventor frissíti a hivatkozásokat, és Ön újra leadhatja az összeállítást.

Mi a helyzet, ha rendelkezik bővítménnyel a harmadik féltől származó fájlokhoz?  A jó hír az, hogy akkor még több funkció áll rendelkezésére, de ezt az esetet egy későbbi cikkben tárgyaljuk majd.  Az átlagos felhasználó számára azonban ez az egyszerű megközelítés megkönnyíti a hivatkozásadatok használatát az Inventorban és azok elérhetővé tételét a Vaultban.

Az AnyCAD csak az egyik az Inventor számos új bővítményszolgáltatása közül, amelyek segítségével biztosíthatjuk a piacvezető integrációs lehetőségeket az Autodesk CAD tervezéshez.

Forrás: autodeskforum.hu