Zökkenőmentes integráció – AnyCAD – importálható Autodesk Vault-ba?

Az Autodesk Inventor 2016 kiadás újdonsága az AnyCAD funkció. Ez a korábbi Inventor-importálási lehetőségek kibővítése, amely lehető teszi fájlhivatkozások létrehozását harmadik féltől származó 3D modellekhez (például Creo vagy SolidWorks fájlok) anélkül, hogy adatfordítást kellene végezni vagy új fájlokat kellene létrehozni.

https://www.youtube.com/watch?v=jEwmD0cdPfo

Ez rengeteg előnnyel jár, hiszen mostantól foghat egy beszállítótól származó modellt, hivatkozhat rá az Inventor alkalmazásban, és már tovább is léphet. Ha a beszállító frissíti a modellt, csak el kell küldenie azt, Ön pedig frissíti a hivatkozást – ilyen egyszerű.  De várjunk csak, hogy jön a képbe a Vault?

Az Autodesk adatkezelő szoftverei — az Autodesk Vault Workgroup és az Autodesk Vault Professional szorosan integrálhatók az Autodesk több mint 30 tervezőalkalmazásával, például az Autodesk Inventor, AutoCAD Electrical, Autodesk AutoCAD Mechanical szoftverekkel. Ez a magas szintű integráció megkönnyíti a digitális prototípussal összefüggő adatkezelést a mérnöki tervezéstől a gyártásig – így időt takaríthat meg és megőrizheti az adatok pontosságát.

A jó hír az, hogy az Inventor Vault 2016 bővítménye támogatja az Inventor AnyCAD funkciót, így például ha hozzáadta a harmadik féltől származó modellt egy összeállításhoz, a szokásos módon leadhatja azt a Vault-ba, és az összes hivatkozás feltöltődik a szerkezettel együtt.

Autodesk_Vault_cikk

Megnyithatja az Inventorban létrehozott összeállítást más gépeken is, beillesztheti a hivatkozott harmadik féltől származó modellt más helyeken, végrehajthatja az Inventor szokásos fájlkezelő műveleteit, még az állapotokat is módosíthatja, vagy létrehozhat egy darabjegyzéket a kevert összeállításból.

Ez azt jelenti, hogy a Vault mostantól minden harmadik féltől származó fájlt támogat?  Sajnos nem, és ez fontos észrevétel.

Ez az Inventor egyik bővítményszolgáltatása, ami azt jelenti, hogy a Vault a harmadik féltől származó fájlokat az Inventor-modell környezetében kezeli – az Inventor-modellt ugyan átnevezheti, áthelyezheti, másolhatja, módosíthatja a tulajdonságait, de a harmadik féltől származó fájlok esetében ez NEM lehetséges, az Inventor-fájl nélkül még csak hozzá sem adhatja őket. Ehhez számos különböző hozzáadási képességre lenne szükség.

Hogy hogyan frissíthetők az AnyCAD-hivatkozások?  Szerencsére elég könnyen. Csak töltse le az Inventor-összeállítást a Vaultból (fájlok lekérése + lefoglalása), másolja a beszállító új modelljét a korábbi fölé, majd nyissa meg az Inventor alkalmazást. Az Inventor frissíti a hivatkozásokat, és Ön újra leadhatja az összeállítást.

Mi a helyzet, ha rendelkezik bővítménnyel a harmadik féltől származó fájlokhoz?  A jó hír az, hogy akkor még több funkció áll rendelkezésére, de ezt az esetet egy későbbi cikkben tárgyaljuk majd.  Az átlagos felhasználó számára azonban ez az egyszerű megközelítés megkönnyíti a hivatkozásadatok használatát az Inventorban és azok elérhetővé tételét a Vaultban.

Az AnyCAD csak az egyik az Inventor számos új bővítményszolgáltatása közül, amelyek segítségével biztosíthatjuk a piacvezető integrációs lehetőségeket az Autodesk CAD tervezéshez.

Forrás: autodeskforum.hu

 

Megosztás
[
    ]