NHX 4000 horizontális megmunkáló központ, nagy méretű munkadarabokhoz

A Mach-Tech 2015 kiállításon rengeteg újdonsággal találkozhattunk, többek között a DMG MORI új dizájnnal rendelkező csúcskategóriás gépeivel is. A kiállított újdonságok közül most az NHX 4000 horizontális megmunkáló központ kiemelkedő tulajdonságairól számolunk be.

Ezt a kétpalettás horizontális megmunkáló központot 33 kW-os főorsóval szerelték, amely akár 250 Nm nyomaték leadására is képes. Az új dizájn mellett a gép az X/Y/Z tengelyen 60m/perc gyorsbeállással, direkt hajtású B-tengellyel, valamint kimagasló merevséget és pontosságot biztosító gépággyal rendelkezik. Az első generációhoz képest nagy újítás a HSK63-as, 15 vagy 20 ezres maximális fordulatszámmal elérhető főorsó, valamint a MAPPS V vezérlés. A termelékenység növelésében nagy segítséget nyújt a legmodernebb CELOS kezelői felület is, ami az ötlettől a kész termékig támogatja a felhasználót. A gépet Rádl Péter, a DMG MORI területi értékesítési menedzsere mutatta be csapatunknak.

Az NHX 4000-et elsősorban autóipari cégek számára tervezték, mivel 400 kg-os asztal terhelhetőségével és 400×400-as palettájával alkalmas a nagy méretű munkadarabok pontos megmunkálására. A gép teljes szerkezetét úgy alakították ki, hogy nehéz megmunkálási körülmények között is nagy merevséget, ezáltal nagy pontosságot biztosítson. A horizontális megmunkáló központban az orsó és a paletta középpontja közti távolság viszonylag kicsi, így szinten minden esetben alkalmazhatunk rövid szerszámokat.

A CELOS kezelői felületen keresztül minden funkciót az érintőképernyőn keresztül érhetünk el, így a kezelés még gyorsabb és egyszerűbb. A CELOS APPS kezelést megkönnyítő alkalmazásai pedig egyetlen érintéssel lehetővé teszik a mindennapi feladatok során szükséges beállítások elvégzését.

További információ:

A DMG MORI honlapján.