Már fröccsöntő gépeket is gyárt a Wittmann Robottechnikai Kft.

Mintegy félmilliárd forintos fejlesztés révén fröccsöntő gépek gyártását kezdi meg a Wittmann Robottechnikai Kft. - közölte a mosonmagyaróvári székhelyű vállalat pénzügyi munkatársa szerdán az MTI-vel.

wittman-2Rácz Nikoletta elmondta, hogy a gyártás beindításához 2500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építettek, élhajlító gépet, híddarut, valamint targoncát szereztek be. A fejlesztést 142 millió forinttal az Európai Unió is támogatta.A termékpaletta bővítésével az elmúlt fél évben mintegy 25 új munkahely jött létre, így mintegy 190 embert foglalkoztatnak közvetlenül az ötezer négyzetméter alapterületűre bővült telephelyen. Hozzátette: a beruházást a komplex fröccsöntő technológiák iránti növekvő igény indokolta.

Elmondta azt is, hogy a fröccsöntőgép-gyártáson kívül átfolyás-szabályozókat, temperálókat, darálókat, granulátum-szárítókat, központi anyagellátó rendszereket, műanyagipari berendezéseket és automatizált gépsorokat gyárt a cég, amelyeket a műanyagipar az autó-, a csomagolóanyag gyártásban, elektronikában, a gyógyszer- és élelmiszeriparban hasznosít.

Az 1997 óta működő vállalat a bécsi székhelyű Wittmann csoport tagja, termékeinek hetven százalékát közvetlenül nekik szállítja. A maradék harminc százalékot belföldön értékesíti, mások mellett a BOS, az SMR és a Nolato hazai vállalatainak. Árbevétele tavaly nettó 6 milliárd 811 millió forint volt, amely 1 milliárd 636 millió forinttal volt magasabb, mint 2013-ban. A fejlesztéstől az árbevétel növekedését várja a vállalat.

Forrás MTI

Megosztás
[
    ]