Lemez- és csőmegmunkáló termékek az EPL-Tech Kft. standján – interjú a Mach-Tech kiállításon

Az EPL-Tech Kft. 1989 óta képviseli Japán és Európa meghatározó gyártóit a lemezmegmunkálás és csőhajlítás területéről.

2015_05_12-15_Mach-Tech_EPL_01A május 12-15. között megrendezett Mach-Tech 2015 kiállításra az AMADA, a Dynobend és a Timesavers cégek termékeivel érkeztek. A standnál Illyés Péter, az EPL-Tech ügyvezetője mutatta be a kiállított gépeket.

A csúcstechnológiás gépek egyike az AMADA LCG 3015 AJ, ami egy tökéletes belépő szintű, 2 kW-os fiber lézer. A gép különlegessége, hogy energiafogyasztása egy hasonló teljesítményű CO2 lézerhez képest nagyjából a harmada. Emellett a gép sokkal hatékonyabban végzi a megmunkálást, így sokkal költséghatékonyabb és környezetbarát megoldást jelent a lézervágási feladatokra.

A lemezhajlítás területéről az AMADA HFE 3i 5020-as élhajlító géppel készültek a látogatóknak. A HFE 3i termékcsalád minden tagja 7 vezérelt tengellyel és érintőképernyős vezérlővel van felszerelve, így könnyedén elvégezhetők rajta a lemezhajlítási folyamatok.

Szintén az AMADA terméke a VPSS 3i szoftver koncepció, ami komplex megoldást nyújt a teljes lemezmegmunkálásra. A szoftver a virtuális prototípus szimulációs rendszert ötvözi a 3i, azaz intelligens, interaktív, integrált technológiával. Ennek köszönhetően egy olyan szoftveres megoldást kapunk, mellyel a teljes tervezési, gyártási folyamat leegyszerűsíthető. A gyártás ily módon hatékonyabb, gyorsabb és olcsóbb lehet.

2015_05_12-15_Mach-Tech_EPL_09Az AMADA termékei mellett két holland cég, a Dynobend és a Timesavers gépeit is láthattuk az EPL-Tech standján. A Dynobend-től egy kisméretű TM-01, csőprofil, rúdanyag, különféle laposvasak hajlítására készített gépet mutattak be, ami a cég egyik alapmodellje. Általában olyan felhasználók számára ajánlják, akik egyszerűbb hajlítási műveletek elvégzését igénylik. A gép kezelése rendkívül egyszerű, használhatjuk manuális vagy automata módban is, a programozás és beállítás pedig az érintőképernyős vezérlőnek köszönhetően könnyedén elvégezhető.

A szintén holland központú Timesavers cég gépei közül egy kisméretű manuális csiszolót, és a komolyabb csiszolási feladatokra szánt Rotary Brush-t vehettük szemügyre a cég standjánál. A kiállított 42 RB típusú gép átfogó megoldást nyújt a lemezalkatrészek kimagasló minőségű sorjázására, finiselésére, valamint az élek lekerekítésére.

[nggallery id=233]

További információ

Az EPL-Tech Kft. honlapján

Megosztás
[
    ]