Kitamura Mycenter-3XD 5-tengelyes vertikális megmunkálóközpont

Kedvező ár, megbízhatóság, hosszú élettartam. A legfontosabb tulajdonságok, melyek miatt az új Mycenter-3XD a jövőben egy népszerű 5-tengelyes megmunkáló központ lehet kis és közepes méretű alkatrészek gyártásához. A VMC termékvonal legújabb tagjának rugalmassága és helytakarékossága mellett felhasználóbarát kialakítása és könnyű kezelhetősége is említésre méltó. Kompakt méreteivel ideális kis és közepes méretű munkadarabok megmunkálásához. Ehhez egy 500 X 800 mm-es munkaasztal áll rendelkezésre. A 760/510/510 mm-es X/Y/Z irányú úthosszakkal dolgozó gép 48 m/perc-es előtolási sebességre képes az X és Y tengelyen, 42 m/perc-re a Z-tengelyen.

Mycenter-3xd_slider

A nagy sebességgel végzett megmunkálások során elengedhetetlen a stabil megvezetések alkalmazása. Ezért a Kitamura nagy teherbírású keresztgörgős lineáris vezetékeket alkalmazott amit a merev alappal kombinálva egy rendkívül időtálló konstrukciót sikerült létrehozni.

A Meehanite öntvényből készült C-váz megfelelő merevséget és stabilitást kölcsönöz a nehéz munkadarabok megmunkálása során. Minden érintkezési felület kézzel lett kialakítva, így a precíz illesztéseknek köszönhetően garantált pontossággal végezhetők a gyártási folyamatok. A nagy terhelés melletti stabilitást és pontosságot szolgálják a nagy teherbírású keresztgörgős lineáris vezetékek is.

Alapfelszereltségben egy 12.000 1/perc fordulatszámú, 35 lóerős AC orsórendszerrel érhető el, ami jelentősen meghaladja az ilyen méretekkel rendelkező gépek átlagos felszereltségét. A nagy teljesítményű, hatékony NRG szíjhajtás elősegíti, hogy a motor által leadott nyomaték és teljesítmény megfelelően átjusson az orsóba, mindezt a zaj és rezgések csökkentése mellett. Ez pedig a pontos, zavartalan működést, megbízhatóságot és merevséget biztosítja. A 12.000 1/perc fordulatszámú orsó rugalmassá és hatékonyabbá teszi a kompakt gépet, így alapanyagok széles körének megmunkálását végezhetjük vele maximális merevség és a lehető leghosszabb szerszám élettartamok mellett. A gép elérhető 15.000 1/perc fordulatszámú orsóval is.

[youtube]NCGiU0-vlSE[/youtube]

A Mycenter-3XD automata szerszámcserélő rendszere 24 szerszám tárolására alkalmas, így megfelelő felszereltséget biztosít a különböző megmunkálásokhoz. A szerszámtár 30 férőhelyig tovább növelhető.

A nagy teljesítményű forgácseltávolítást az ágyba integrált öblítő rendszer, a beépített menetes forgácseltávolítók, valamint a lehúzó típusú forgácselvezető biztosítja. Ennek köszönhetően a munkaterület tiszta és biztonságos marad.

A gép a legújabb Kitamura Arumatik-Jr. vezérlővel érkezik. A vezérlő innovatív funkcióinak köszönhetően gyorsabb adatfeldolgozás és folyamatvégzés érhető el. A funkciók között szerepel a 675 blokkos előre tekintés, USB csatlakozás, valamint Ethernet I/F csatlakozás a gyorsabb és egyszerűbb adatátvitel biztosításához. Ezek mellett számtalan funkció segíti a komplex alkatrészek megmunkálását, valamint a pontosságot nehéz megmunkálások során is.

Forrás: Kitamura

További információ:

A Kitamura honlapján.

A Kitamura szerszámgépek hazai forgalmazója a TST Machine Kft.

Megosztás
[
    ]