EMCOMILL 1200 megmunkálóközpont a Büll & Strunz Kft. standján

Az idei Mach-Tech kiállításon a Büll & Strunz Kft. standján az EMCO Concept Turn 260 eszterga mellett egy igazán meggyőző képességekkel és méretekkel rendelkező, 3-tengelyes EMCO gépet is láthattak a látogatók. Az EMCOMILL 1200 típusú megmunkálóközponton élő forgácsolási bemutatót is meg lehetett nézni.

Az EMCOMILL 1200 egy mozgóállványos, háromtengelyes gép, ami azt jelenti, hogy az asztal teljesen rögzített, és az X, Y, Z tengelyek mind az állványon kerültek elhelyezésre. A gép mozgástartománya az X tengely mentén 1200 mm, az Y tengely mentén 600 mm, míg a Z tengely mentén 500 mm. A gyártás során a gépágy hegesztett acélvázas szerkezetét polimerbetonnal töltik ki, ennek köszönhetően a gép súlya meghaladja a 10 tonnát. Ez a teljesen fix asztallal ötvözve megfelelő stabilitást és rezgéscsillapítást biztosít bármilyen megmunkálás során. A szerszámgép opcionálisan bővíthető forgóasztallal, így szimultán 4-tengelyes forgácsolási feladatok is végezhetők rajta.

2015_05_12-15_Mach-Tech_B&S_01A megmunkálógéphez két orsóváltozat érhető el: egy 15 kW-os, 100 Nm nyomaték leadására képes mechanikus direkt hajtású kialakítás, maximális 10.000-es fordulatszámmal, és egy vízhűtéses, 20 kW-os, 100 Nm-es motororsó, maximálisan 15.000-es fordulatszámig. Az alapgép hossza 3370 mm, szélessége 2950 mm, magassága 3000 mm.

A nagy teherbírású, acélöntvény gépasztalon akár 1500 kg tömegű alkatrészek is megmunkálhatók. Az asztal és a gép merevségének köszönhetően az automatizálási rendszerek és kiszolgáló egységek jól integrálhatóak a megmunkálógéphez.

A szerszámgép 30, illetve opcionálisan 40 férőhelyes dobtárral érhető el. A szerszámcsere ideje jelentősen csökkenthető, mivel a szerszámok cseréje dobtárból a főorsóba kettős cserélő karon keresztül történik, így a megmunkálások során már előkészíthető a következő szerszám a cserélési pozícióba.

A szerszámgép Siemens 828D vagy FANUC 0i-MD vezérléssel érhető el. A gép alapfelszereltségei közé tartozik – Siemens esetén SHOPMILL, FANUC vezérlésnél pedig Manual Guide i -, a dialógusprogramozási lehetőség.

[nggallery id=239]

További információ:

Az EMCO hivatalos honlapján.

Az EMCO szerszámgépek hazai forgalmazója a Büll & Strunz Kft.

Megosztás
[
    ]