DMG MORI CTX beta 1250 TC, komplex univerzális esztergáláshoz

A CompactMASTER® eszterga-maró orsóval felszerelt CTX beta 1250 TC második generációját akár 500 mm-es átmérőjű munkadarabokhoz is használhatjuk, 1210 mm-es esztergálási hosszal. A gép 10,2 m2-es helyigényével kompakt megoldást nyújt a nagyobb munkadarabok megmunkálásához is.

A CTX széria évtizedek óta meghatározó alakja a komplex univerzális esztergálásnak. Az új generáció egyik legfontosabb fejlesztése a B-tengely hozzáadása, amivel kiszélesítették a széria alkalmazási lehetőségeinek skáláját. A CTX termékcsalád ma 9 különböző méretű gépet foglal magába, melyekhez összesen 40 különböző kiegészítő opció érhető el, hogy a legkülönbözőbb méretű munkadarabok megmunkálási feladataira is optimalizálhatók legyenek.

A pfronteni kiállításon bemutatott második generációs CTX beta 120 TC a DMG MORI eszterga-maró portfóliójának kiterjesztése. Az univerzális alkalmazásra szánt gép 1210 mm-es legnagyobb esztergálható hosszal, akár 500 mm-es átmérőjű munkadarabok megmunkálására alkalmas. Az Y-irányú löket 250 mm, ami az előző generációhoz képest 50 mm-rel nagyobb, így nagyobb rugalmasságot biztosít az excenter megmunkálásoknál. Magas fokú produktivitást biztosít a 65%-kal emelt előtolási sebesség, mely így már max. 50 m/perc lehet. A robusztus MAGNESCALE közvetlen lineáris mérőrendszer segíti elő, hogy mindig a lehető legmagasabb pontossággal dolgozhassunk mind a 3 lineáris tengelyen. Továbbá az opcionális lineáris hajtás még nagyobb sebességet, dinamikusságot és pontosságot tesz lehetővé. A direkt hajtásnak köszönhetően a Z-tengelyen 1G-s gyorsulással akár 60 m/perc sebesség is elérhető.

DMG_MORI_PFREONTEN_CTXBeta_kiemelt

A gép egy másik kiemelkedő jellemzője a nagy gyorsaságú B-tengely Direct Drive technológiával, ami ±120°-os elfordulást tesz lehetővé. Azonban ami igazán különlegessé teszi a gépet, az a CompactMASTER® eszterga-maró orsó. A mindössze 350 mm-es hosszával 170 mm-rel kevesebb helyet foglal. Így a legfeljebb 400 mm hosszú szerszámokkal akár 350 mm hosszú munkadarabok megmunkálására is alkalmas. A HSK-A63 csatlakozással rendelkező compactMASTER® orsó 12.000-es fordulatszámmal, 120 Nm-es nyomatékkal, valamint 22 kW-is teljesítménnyel érhető el. Opcionálisan elérhető egy 20.000-es fordulatszámú verzió is. A megmunkálás során a pontosságot a CompactMASTER® 70 mm-es orsócsapágya, valamint a hőszabályozásért felelős hüvely hűtés biztosítják.

A gépet alapesetben egy 24 férőhelyes dobtárral szerelik fel, de opcionálisan ez 48 vagy 80 zsebes láncos szerszámtárra cserélhető. Ezzel a gép felhasználási lehetőségei jelentős mértékben bővíthetők.

Az energiafogyasztást csökkentő megoldásoknak köszönhetően a gép üzemeltetése rendkívül gazdaságos. Ilyenek például az energia-hatékony elektromos szekrény hűtés, valamint a szinkron motorok, melyek nagyobb gyorsulást tesznek lehetővé csökkentett energiafogyasztás mellett, vagy a hidraulikus inverter egységek, melyek több mint 25%-kal csökkenthetik az energiafogyasztást.

A legújabb 3D vezérlő technológiát alkalmazó CTX Beta 1250 TC alapfelszereltségének részét képezi a 21,5″-es ERGOline® vezérlő CELOS rendszerrel. Az érintőképernyő segítségével a CELOS innovatív funkcióinak, valamint a CELOS APPs vezérlést segítő alkalmazásainak használata rendkívül egyszerű. Opcionálisan elérhető Siemens 840D vezérléssel, Operate 4.5-tel és egy 19″-es ERGOline® panellel.

Mindkét esetben elérhető a ShopTurn 3G, ami a műhely szintű programozásban nyújt segítséget. A G kódos és műhely szintű programozás közti rugalmas átjárást a DIN/ISO interfész teszi lehetővé. Ennek köszönhetően lehetőség van a műhely szintű, párbeszéd alapú és a G kódos programozás kombinálására is. A CTXbeta TC alkalmazási lehetőségei opcionális exkluzív technológiai ciklusokkal egészülnek ki.

DMG_MORI_PFREONTEN_CTXBeta

Az egyszerű, párbeszéd alapú adatbevitelnek köszönhetően CAD-CAM rendszer nélkül generálhatók a megmunkálási folyamatok a középponton kívüli maráshoz és esztergáláshoz, vagy a speciális menetek a többmenetes ciklusokhoz. Ezen kívül egy szerszámtárolási ciklus is elérhető, ami az üresjáratok időtartamának csökkentését segíti elő. Az innovatív ciklusoknak köszönhetően összességében 60%-kal csökkenthető a programozáshoz szükséges idő.

Az eszterga-maró gépeink sikerének kulcsa a jelentősen lerövidült programozás. A Shop Turn 3G vezérlés által nyújtott alaptulajdonságokat tovább fokozzák az exkluzív technológiai ciklusok, melyek magát a megmunkálási folyamatot is felgyorsítják. Ennek köszönhetően a CTX TC széria sokkal gazdaságosabb megoldás lehet a több gépen történő szekvenciális megmunkáláshoz képest,” tette hozzá Harry Junger, a GILDEMEISTER Drehmaschinen GmbH vezérigazgatója.

A CTX beta 1250 TC jellemzői:

  • CompactMASTER®: Ultrakompakt eszterga-maró orsó, minimális helyigénnyel, 20%-kal növelt nyomatékkal, HSK-A63, 12.000-es fordulatszám, 22 kW, 120 Nm, opcionálisan 20.000-es fordulatszám
  • 170 mm-rel nagyobb munkaterület az új B-tengelynek köszönhetően: horizontális átfúrás vagy kiesztergálás 350 mm hosszú munkadarabokhoz, maximum 400 mm-es szerszámokkal
  • Akár 65%-kal magasabb előtolási sebesség, nagyobb dinamikusság, maximum 50 m/perc (X/Y/Z = 40/40/50 m/perc)
  • 1G-s gyorsulás a Z-tengelyen, kimagasló pontosságú lineáris hajtás, melyre 5 év garanciát vállal a gyártó
  • 50 mm-rel növelt Y-löket (250 mm) a nagyobb flexibilitásért a középponton kívüli megmunkálásoknál
  • Csúcsminőségű 3D-s vezérlő technológia: CELOS® 21,5″-es ERGOline® panellel SIEMENS vezérléssel
  • 5-tengelyes szimultán megmunkálás a B-tengelynek és a Direck Drive technológiának köszönhetően

További információ

DMG/Mori Seiki Hungary Kft. honlapja

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartója:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmori.com

Megosztás
[
    ]