Anna brit királyi hercegnő nyitotta meg a Renishaw Innovációs Központját

Megnyitották a világ egyik vezető precíziós mérnöki megoldásokat fejlesztő vállalata, a Renishaw új Innovációs központját.

A megnyitó különlegessége, hogy Anna brit királyi hercegnő személyesen vett részt az eseményen és nyitotta meg formálisan a vállalat új létesítményét. Emellett az Angol Királynő Vállalati Díját is átadta, melyet a Renishaw az innovációs kategóriában nyert el.

A 14 ezer m2-es területű Innovációs központ kutatási és fejlesztési folyamatoknak ad majd otthont, emellett bemutató, gyakorló, valamint konferenciatermekkel is rendelkezik.

Renishaw_royal_opening3

A Renishaw Innovációs központ egy jelentős befektetési sorozat részét képezi, amit az Egyesült Királyság területén, valamint számos tengerentúli ország piacán a jövőben végbemenő növekedés biztosításának érdekében teszünk. Az épület önmagában egy 20 millió fontos befektetést jelent. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a Renishaw minden alkalmazottjának és beszállítóinknak, akik hihetetlenül keményen dolgoztak, hogy egy ilyen magas színvonalú létesítményt megalkothassunk,” mondta az új központról Sir David McMurtry, a Renishaw elnök vezérigazgatója. Az új Innovációs központot a vállalat jövőbeni növekedésének megfelelően további 7 ezer m2-rel tudják bővíteni.

Renishaw_royal_opening4

A központ megtervezése és megépítése nem volt egyszerű, számos innovatív megoldásra volt szükség a folyamat során, azonban innovatív mérnöki megoldásokkal foglakozó cégként ezzel nem volt gondja a Renishaw-nak. Az épületet sikerült a lehető legoptimálisabban kialakítani, így alakja és magassága is az elvárásoknak megfelelően lett kialakítva. A mechanikus fűtésnek, hűtésnek és szellőzésnek köszönhetően rendkívül gazdaságosan üzemeltethető, emellett a tetőn és a délre néző falakon elhelyezett PV panelek segítségével várhatóan 280.000 kWh energiát termelhetnek évente.

Az új létesítményben 40 konferenciaterem található, melyek mindegyikét Brit újítókról nevezték el, főleg tudományos, mérnöki területekről. “A csodálatos új épületünk reményeink szerint inspirálni fogja az embereket, és bár a jövőbe tekintünk, hogy a Renishaw és minden ügyfele a lehető legjelentősebb technológiai áttöréseket érhessék el, örömmel tisztelgünk azon brit tudósok emléke előtt, akik lehetővé tették, hogy idáig eljussunk,” tette hozzá Sir David McMurtry.

Renishaw_royal_opening2

Anna hercegnő látogatásának részét képezte az Angol Királynő Vállalati Díjának átadása is, melyet az innovációs kategóriában nyertek el a RESOLUTE™ termékcsalád kifejlesztéséért. A RESOLUTE™ egy nagy felbontású, valós abszolút optikai jeladórendszer, mely lehetővé teszi, hogy a megmunkálások során használt mozgásvezérlő rendszerek hatékonyságában jelentős előrelépés történjen. Ez a világ első abszolút optikai jeladója, amely 36 000 fordulat/perc mellett 32-bites felbontásra képes, emellett 1 nanométeres felbontást kínál, akár 100 m/s-os sebesség mellett is. Ennek köszönhetően a berendezés számos területen alkalmazható, például az orvosi robotok biztonsági szempontból kritikus pozicionálási visszajelzéseire, vagy például a precíziós fémmegmunkálási folyamatok vezérlésénél.

Sir David hozzátette, “A RESOLUTE™ egy fenomenális termék, ami a sok évnyi tapasztalatot és szakértelmet ülteti át az optikai, nagy sebességű képfeldolgozási, rendszermérnöki és precíziós megmunkálási területekre. Büszke vagyok arra amit ez a rengeteg, fáradhatatlanul dolgozó ember tett a Renishaw csoporton belül, hogy egy világszerte nagy sikereket elérő jeladót alkossanak meg, ami egyedülálló a kategóriájában.

Angol Királynő Vállalati Díját először 1979-ben nyertük el, ezt követően még 17-szer ért minket a megtiszteltetés, hogy elnyerhessük ezt a díjat, ami továbbra is rendkívül különleges számunkra, hiszen ez jelenleg az Egyesült Királyság legrangosabb díja technológiai körökben,” folytatta Sir David McMurtry.

Renishaw_royal_opening1

Amikor Anna hercegnő utoljára járt a Renishaw gyárában, 1980-ban, a cég alig több mint 100 alkalmazottal rendelkezett, akik a cég egyetlen telephelyén dolgoztak. A 35 éves folyamatos fejlődésnek köszönhetően mára a Renishaw több mint 4000 alkalmazottal folytatja tevékenységeit, 15 irodával az Egyesült Királyság területén,valamint további 56 irodával világszerte 31 országban.

Az előző látogatására visszatekintve Anna hercegnő hozzá tette, “Ritka dolog ilyet látni, hogy egy vállalat ilyen mértékben továbbfejlessze azt a technológiát, ami már akkor is megelőzte a korát, mikor először találkoztam vele, és szerves részét képezi annak, amire nagyjából mindenkinek szüksége van, azaz precíziós megmunkálásra. Lenyűgöző eredmény.

Az egyetlen, ami hiányzik a Renishaw életéből, az az általános felfogás, hogy milyen fontos részét képezik rengeteg olyan dolgoknak, amit az emberek nap mint nap csinálnak és szeretnek csinálni,” tette hozzá Anna hercegnő.

További információ

A Renishaw honlapján

Megosztás
[
    ]