A Laxun és az MTC kft. idén is közös standal vett részt a Mach-Tech kiállításon

A Laxun kft és az MTC kft szakterülete a fémlemez-megmunkáló gépek kereskedelme. Mindkét cég számára az egyik legfontosabb szempont, hogy mindig az optimális, személyre szabott megoldásokat biztosítsák ügyfeleik számára. Az MTC kft nyugatmagyarországi ügyfeleket a Laxun kft pedig a keletmagyarországi ügyfeleket szolgálja ki azonos termékportfólióval.

Az MTC kft és a Laxunk Kft. 2014-ben mutatkozott be először a Mach-Tech kiállításon. Akkor a kiterjesztett valósággal működő hegesztőszimulátorral a kiállítás nagydíját is elnyerték. Az előző évi megjelenésük sikeressége miatt idén is úgy döntöttek, hogy részt vesznek a kiállításon.

Idén  többek között az RWT széles szalagú kontaktcsiszolóit mutatták be, melyek teljes körű megoldást nyújtanak a csiszolási sorjátlanítási, revétlenítési feladatokra. Az RWT legmodernebb technológiával készült gépeit Csehország legfejlettebb ipari régiójában gyártják.

[youtube]K9NeQrJD_xA[/youtube]

Harmadik generáció óta ugyanaz a család a cég tulajdonosa, és azóta az ott fölhalmozott gyártási tapasztalatokat nagyon szépen beépítették a gépekbe. Olyan tapasztalat van mögöttük és olyan gépeket gyártanak, ami miatt büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon mi forgalmazhatjuk ezeket a gépeket,” mondta Foltán István, a Laxun Kft. ügyvezetője az RWT gépeiről.

Az alumínium, acél, rozsdamentes acél és réz alkatrészekhez tervezett moduláris rendszerű csiszoló és sorjátlanító gépeket univerzális megoldásként tervezték. Az általuk gyártott berendezésekkel minden ilyen jellegű feladat elvégezhető. Az RWT gépek jelentős mennyiségű időt és energiát takaríthatnak meg a gépkezelőknek, köszönhetően az érintőképernyős vezérlésnek, és a vezérlésből szabályozható  csiszolási paramétereknek.

A gépek alkalmasak a plazmavágással, vízsugaras vágással, lézervágással és stancolással megmunkált alkatrészek sorjátlanítására, revétlenítésére és csiszolására, de a lángvágágásnál keletkező nagyobb reve, sorja eltávolítására is gyártanak gépeket.

Világszerte összesen 25 országban találhatók meg a vállalat gépei. A csehországi központból kifolyólag főleg az európai piacra koncentrálnak, azonban az USA-ban, Indiában Japánban és is Kanadában használják termékeiket.

További információ:

A Laxun Kft. hivatalos honlapján.

A Metal Trading & Consulting Kft. hivatalos honlapján.