A Haas kedvező árú öttengelyes megmunkálási megoldást kínál

Haas_DT1Mivel egyre több munkadarab esetében van szükség öttengelyes megmunkálási eljárások alkalmazására a beállítási és ciklusidők minimalizálása érdekében, a Haas egy rendkívül költséghatékony megoldást mutat be, amely a szűk költségvetéssel rendelkező műhelyek számára is elérhetővé teszi az öttengelyes megmunkálást. A Haas DT-1 fúró- és menetfúrógép, illetve a TRT-100 kéttengelyes dönthető forgóasztal/forgóasztal együttes használatával már 70-180 eurótól elérhetővé válik a 3+2 tengelyes és a teljes öttengelyes megmunkálás.

A DT-1 modell egy kisméretű, nagy sebességű fúró- és menetfúrógép, amely kis helyigény mellett biztosít rendkívül nagy, 508 x 406 x 394 mm-es munkaterületet. A nagy teljesítményű BT-30 menetfúró orsó akár 15 000 f/perc sebességre is képes, és 5000 f/perc sebességű merevmegfogásos menetfúrást tesz lehetővé. A munkagép 30,5 m/perc megmunkálási előtolást kínál a nagy sebességű maráshoz, a szerszámgép 20+1 darabos, oldalra szerelt szerszámcserélője pedig gyors szerszámcserével csökkenti a megmunkálási holtidőt. Emellett a 61 m/perc sebességű gyors előtolás és a magas gyorsulási szintek alacsonyabb ciklusidőt és nagyobb teljesítményt biztosítanak.

A Haas TRT-100 kéttengelyű forgóasztal és a DT-1 modell ötvözésével egy kisméretű és összetett alkatrészek megmunkálására alkalmas, nagy sebességű, pontos, 3+2 pozicionálást és teljes öttengelyes megmunkálást biztosító megoldás hozható létre. A magas osztási sebesség lerövidíti a ciklusidőt, a mindkét tengelyen megtalálható hatékony fékrendszer pedig rendkívüli pontosságot tesz lehetővé.

Haas_TRT100A TRT-100 nagy teljesítményű, szénkefe nélküli szervomotorokkal biztosít 47 Nm orsónyomatékot a billenőtengelyen és 22 Nm orsónyomatékot a forgótengelyen, valamint 1000 fok/s osztási sebességet mindkét tengelyen. Ezenkívül az egység a munkadarabok szinte bármely szögben való pozicionálása vagy megmunkálása érdekében ±120 fokos dőlést és 360 fokos forgatást tesz lehetővé.

A precízen csiszolt 100 mm-es tárcsa a sokoldalú rögzítés érdekében többféle csavarelosztással és egy rendkívül pontosan kialakított átmenőfurattal rendelkezik, és képes az akár 213 mm átmérőjű munkadarabok mozgatására is. A tárcsa maximális teherbírása 3+2 tengelyes megmunkálás esetén 6,8 kg, öttengelyes megmunkálás esetén pedig 2,25 kg.

A TRT-100 mindössze 508 mm széles és 330 mm mély, így tökéletesen egészíti ki a DT-1 fúró- és menetfúrógépet, és könnyedén eltávolítható, amikor nincs rá szükség. Összességében tehát egy rendkívül hasznos, sokoldalú és kedvező árú öttengelyes megmunkálóközpont vált elérhetővé a megmunkálóműhelyek számára.

Forrás: Haas

További információ:

A Haas Automation INC. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]