Új lézerszkennert mutattak be a ROMER mérőkarokhoz

A Hexagon Metrology legújabb lézerszkennerét a ROMER Absolute Arm hordozható koordináta mérőgépekhez (PCMM) fejlesztették ki. A kedvező árú mérőeszköz lehetővé teszi, hogy a 3D lézeres szkennelés mindenki számára elérhető legyen.

Romer_laser_scanner_cikkAz új szkenner a ROMER mérőkarok bármelyik 6-tengelyes modelljére percek alatt felszerelhető. A HP-L-8.9 rendkívüli gyorsasággal képes előállítani a mérési pontfelhőt. Komplex geometriák és nehezen mérhető felületek (például szénszálas alkatrészek) esetében is megbízható, pontos eredményeket biztosít. A ROMER Absolute Arm-ra felszerelve kiterjeszti annak mérési képességeit, így már termék összehasonlításra, terméktervezésre és visszamodellezésre is használható.

A lézerszkennerek lehetővé teszik, hogy gyorsabban, több adatot gyűjtsünk be a mérni kívánt alkatrészről, mint a tapintómérőkkel. Mindez a gyártási folyamat minőségén és produktivitásán fejti ki pozitív hatását. A plug and play funkció és az olyan felhasználóbarát lehetőségek, mint például a pontfelhő generálását segítő kereső koncepciók, ami a felhasználót segítik a megfelelő mérőpozíciók megkeresésében, rendkívül könnyen kezelhetővé és rugalmassá teszik a rendszert. Az eszköz minden elterjedtebb PCMM szoftverrel kompatibilis. A ROMER mérőkarok automata szkennerfelismerő rendszerének köszönhetően nincs szükség kalibrálásra, így a használata nem igényel semmiféle előképzettséget.

omer_laser_scanner_cikk3

“Korábban a lézerszkenner technológia drága volt, így csak bizonyos vállalatok engedhették meg maguknak,” mondta Stephan Amann, a Hexagon Metrology termékvonal menedzsere. “A HP-L-8.9 bemutatásával az volt a célunk, hogy ezt megváltoztassuk, és sokak számára elérhetővé tegyük a technológiát. A lézeres szkennelés bevezetése hatalmas előrelépést jelent a produktív gyártásban. A belépő-szintű modell éppen ezért minden megmunkáló számára ideális befektetést jelent, a tevékenységétől függetlenül.”

Forrás: Hexagon Metrology

További információ:

A Hexagon Metrology hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]