NVX 5100 vertikális megmunkáló központ a Mach-Tech 2015 kiállításon

A május 12-15. között megrendezésre került Mach-Tech 2015 kiállításon az egyik legnagyobb standon a DMG MORI neve volt látható. A 4 napos rendezvény során több mint 1000 céget és közel 2500 személyt láttak vendégül, ami az előző, 2013-as kiállításhoz képest 60%-al több látogatót jelent.

Mach-Tech_DMG_MORI_NVX5100_3

Az NVX 5100-as gép 3-féle kivitelben, 3 különböző asztal mozgástartománnyal érhető el. A kiállításon látható gép 1.050 mm-es X irányú mozgástartományával és 1.200 kg-os maximális terhelhetőségével alkatrészek széles skálájának megmunkálására alkalmas. A 4 vagy 5 tengellyel is szerelhető gép megbízhatóságának és stabilitásának köszönhetően rendkívül pontos megmunkálásra képes. Mindez a gép kiváló szerkezeti kialakításának és szimmetrikus felépítésének köszönhető, ami által a hőtágulásból adódó pontatlanságok minimalizálhatók. A pontosság további fokozásáért a gépet MAGNESCALE abszolút mérőrendszerrel szerelték fel, ami mágneses elven működik, folyadék- és olajálló. Az NVX 5100-as szerszámgép új csúszóvezetékeit úgy tervezték, hogy a nagy igénybevételű megmunkálások során is kimagasló pontossággal dolgozzanak, ezzel összességében egy olyan megbízható rendszert sikerült létrehozni, amely a legnehezebb megmunkálási körülmények között is pontos alkatrészek gyártását teszi lehetővé.

A pontosság mellett természetesen a teljesítmény is nagy jelentőséggel bír. Éppen ezért az NVX 5100 alapfelszereltségben 15.000 ford/perc sebességű főorsóval lett felszerelve, de akár 20.000 ford/perces főorsó is rendelhetőRádl Péter, a DMG MORI Nyugat-magyarországi területi értékesítési menedzsere szerint a szerszámkészítő cégeknél, ahol a nagyolási és a simítási művelet külön válik, nagy szükség lehet egy ilyen, nagy stabilitással bíró gépre. Emellett hasznos lehet a gép által biztosított magas fordulatszám és nagy nyomaték is, valamint a kiemelkedő pontosságú megmunkálás.

Az új szerszámgépet a vállalat saját fejlesztésű csúcskategóriás vezérlőjével, a CELOS-szal szerelték fel. “A szerszámgyártó cégeknél a Heidenhain vezérlő mellet a MORI SEIKI a stabilitás, pontosság miatt teret fog hódítani,” tette hozzá Rádl Péter. Az NVX 5100 már alapfelszereltségében is egy említésre méltó szerszámgép, azonban a DMG MORI által kínált bővítési lehetőségek és kiegészítők széles választékával teljes körű, személyre szabott megoldás lehet minden megmunkáló cég számára. A kiegészítő lehetőségek között található többek között hűtőfolyadék szűrők, forgácselvezetők, direkt hajtású asztalok, melyekkel 5-tengelyes szimultán megmunkálás is végezhető.

[nggallery id=218]

További információ:

A DMG MORI SEIKI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]