Nagyméretű FPT megmunkáló központok – RONIN EVO és DINOX 350 IAT

A 2015. április 16-18 között megrendezésre került FTP INDUSTRIE S.p.A. házi kiállítás keretein belül alkalmunk nyílt megismerkedni az olasz cég nagyméretű megmunkáló központjaival. A rendezvénynek a cég Velencétől pár km-re elhelyezkedő központja adott otthont.

Ahogy korábbi cikkünkben olvasható volt, a házi kiállítás során 2015-ös újdonságként a CASTEL TERUS 180, a DINOX 350 IAT, DINOX 220 IAT és a RONIN EVO gépeket mutatták be. A kiállításon megismert gépek közül most a DINOX 350 IAT és a RONIN EVO megmunkáló központok tulajdonságairól számolunk be részletesebben.

FTP_DINOX_350_IAT_dimensions

DINOX 350 IAT

A DINOX 350 IAT a vertikális megmunkáló központok családjának legújabb tagja. Kompakt dizájnjának és optimalizált konstrukciójának köszönhetően megfelelő megoldást jelent a nagyobb méretű munkadarabok marási feladataira. A nagy felületű védőüvegnek köszönhetően jól nyomon követhető a megmunkálás, mivel a gép teljes munkaterülete látható. A gépet lineáris hajtással és dupla vezetékekkel FTP_DINOX_350_IAT_headszerelték fel. A marást végző 5-tengelyes direkt hajtású főorsó nagy sebességű és kiemelkedő pontosságú megmunkálásra képes.Emellett a számos bővítési lehetőségnek köszönhetően tovább fokozható a gép teljesítménye. Az IAT (Independent Accuracy Technology) egy speciális FPT eszköz, mellyel a gépgeometria folyamatos figyelésével teszi lehetővé a kiemelkedő pontosság fenntartását a megmunkálások során. 

 

Hosszirányú mozgás mm 2.500
Keresztirányú mozgás mm 2.200
Függőleges mozgás mm 1.100
Teljesítmény kW 33-26
Előtolási sebesség mm/perc 50.000
Főorsó fordulatszáma 1/perc 18.000-22.000

 

 

RONIN EVO

Az FPT RONIN vízszintes vezérlőállásos marógépek kiválóan alkalmazhatók repülőgép ipari és mechanikai megmunkálási feladatokra. A nagy sebességű és nagy gyorsulást igénylő megmunkálásokhoz szükséges dinamikus merevséget a gép innovatív konstrukciója és a folyamatos fejlesztések biztosítják. Továbbá nagy pontosságú simító és körvonal megmunkálásokat is végezhetünk a legújabb generációs RONIN EVO géppel. A RONIN EVO-t autóipari, és egyéb nagyméretű alkatrészek megmunkálására alkalmas gépeket igénylő alkalmazásokra fejlesztették, amit a gép méretei is tükröznek. 14.000 mm-es hosszirányú, 1.500 mm-es keresztirányú és 3.000 mm-es függőleges irányú úthosszával megfelelő megoldást jelent az ilyen jellegű feladatokra. A főorsó integrált hajtását mechanikus sebességváltó nélkül valósítottak meg, ami lehetővé teszi a kimagasló teljesítmény elérését a megmunkálás során.

FTP_RONIN_EVO_3

 

Az új RONIN EVO gépen különböző megmunkáló fejeket alkalmazhatunk, ami széles körben alkalmazható megoldássá teszi ezt a nagyméretű megmunkáló központot.

FTP_RONIN_EVO_HEADS

A házi kiállítás során a legújabb gépek mellett bemutatták a vállalat innovatív gyártástechnológiáit, megoldásait a gépek üzembe helyezése során. Emellett a nyílt napon résztvevő érdeklődők lehetőséget kaptak megismerkedni az FPT innovatív logisztikai rendszerével és az FPT FAST MILL gyors befogó és munkadarab rögzítő rendszerével is.

Forrás:FPT INDUSTRIE S.p.A.

További információ

A Tecno.Team honlapja
Az FPT honlapja

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu