Megoldás a teljes fejlesztési folyamatra egy kézből – CAD-Terv interjú a Mach-Tech 2015 kiállításon

2015_05_12-15_Mach-Tech_CAD-Terv_01“… az évek során történt töretlen fejlődésnek köszönhetően – négy szakterületünk szoros együttműködésével – mára a teljes fejlesztési folyamatot lefedjük megoldásainkkal.” – hangsúlyozta Nadj István, a CAD-Terv Mérnöki Kft. ügyvezető igazgatója, akivel a Mach-Tech 2015 kiállításon készítettünk interjút.

A kiállításon mind a négy szakterület, a mérnöki, a 3DEXPERIENCE, a szimulációs és az ECAD/MCAD megoldások is bemutatkoztak. A négy szakterület szoros együttműködését jól jellemzik azok a megoldáscsomagok, melyeket a hazai és nemzetközi partnereiknek nyújtanak a Dassault Systemes szoftveres hátterére, saját fejlesztéseikre, illetve a cég mérnökeinek évtizedes, komplex tervezési-fejlesztési tapasztalatára támaszkodva.

[youtube]EwDnGfSBQuY[/youtube]

Új kihívásként Nadj István kiemelte az elektronikai komponensek és a gépészeti alkatrészek tervezésekor jelentkező problémákat, melyet többször megtapasztaltak saját munkájuk során is. A két terület szoftverei közötti nehéz átjárás miatt jelentősen lelassul a tervezési, fejlesztési folyamat, mely jelentős többletköltséget és időveszteséget okoz. Erre az új ipari, megrendelői igényre válaszolva indították el a szimulációs, illetve a ECAD/MCAD szakterületüket. “A víziónk és a missziónk, hogy hidat képezzünk a gépészet és az elektronika között. Olyan megoldást kínálunk, melyben mindkét terület a saját megoldásaival tud dolgozni, és mi csupán a kommunikációt, a hidat képezzük közöttük, kétirányú kapcsolatot és teljes átjárhatóságot biztosítva.” – hangsúlyozta Nadj István.

2015_05_12-15_Mach-Tech_CAD-Terv_03Andrási Zoltán, a CAD-Terv Mérnöki Kft. mérnöki szolgáltatások szakterületének értékesítője kameránk előtt elmondta, hogy jellemzően termékfejlesztési és gyártásfejlesztési, automatizálási feladatokat végeznek ügyfeleiknek. Tizenöt fős mérnökcsapatukkal teljes termék- és gyártásfejlesztést végigkísérő szolgáltatásokat tudnak nyújtani partnereiknek. Andrási Zoltán a cég mérnöki szolgáltatásinak jövőjéről elmondta, hogy “… megtartva az autóipari státuszokat, fejlesztenénk a termék-, a célgép- és a készüléktervezési részleget, hogy minél komplexebben és minél szélesebb körben tudjunk az ügyfeleink rendelkezésére állni.”

“A 3DEXPERIENCE megoldásokkal kapcsolatban elsődleges célunk, hogy csapatunk maximálisan kiszolgálja az ügyfeleink által megálmodott folyamatokat, amik meg kell, hogy feleljenek mind a belső szabályoknak, előírásoknak, mind pedig a külső törvényi szabályozásoknak és ezáltal hatékonyan működjenek” – mondta el Sinkó András, a CAD-Terv Mérnöki Kft. értékesítési vezetője. Kiemelte, hogy az általuk fejlesztett rendszerek személyre szabott, iparági megoldások. Ezekkel a megoldásokkal, illetve a folyamatos fejlesztésekkel jelentős hatékonyságnövelést lehet elérni. A CAD-Terv Kft. mérnöki támogatásával, egyedi fejlesztésekkel, továbbképzésekkel és konzultációkkal tudja támogatni partnereit ebben a folyamatban.

[nggallery id=225]

További információ:

A CAD-Terv Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]