Lemezmegmunkálási újdonságok az SHM standján – Mach-Tech 2015

Az SHM Consulting minden évben számos innovatív szerszámgéppel érkezik a Mach-Tech kiállításra a lemezmegmunkálás világából. Idén egy Salvagnini P1 panelhajlítót, egy Costa MD4 sorjátlanítógépet és egy Sangiacomo T30 présgépet tekinthettek meg élőben a látogatók.

A nagyobb gépek hidraulikus hajtásával ellentétben a P1 panelhajlító teljes mértékben elektromos rendszerű. A legnagyobb hajlítható lemezméret 1250 mm, a maximális lemezvastagság pedig 1,5 mm. A gép finom mozgási mechanizmusainak köszönhetően olyan bonyolult hajlítások is megvalósíthatóak, amikre a hagyományos élhajlító gépek sokszor nem alkalmasak.

A legfőbb különbség a hagyományos élhajlítók és a Salvagnini P1 panelhajlító között, hogy itt az alkatrészeket úgynevezett gördülő hajlítással alakítja ki a gép. Ennek a technológiának az egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell szerszámot cserélni, egy szerszámszettel tud dolgozni a gép, így roppant rugalmasan és gyorsan folyhat a termelés.

2015_05_12-15_Mach-Tech_SHM_21

Ez a belépő szintű modell kedvező árából és kis méretéből kifolyólag elsősorban a kisebb, panelhajlítással most ismerkedő cégek számára lehet előnyös. “Én azt gondolom, hogy aki egy ilyen technológiába belevág, és egy ilyen technológiával elindul, hamarosan fel tudja fejleszteni a cégét nagyon komoly panel alkatrészek gyártására is.” – tette hozzá Horváth Miklós, az SHM Consulting ügyvezetője.

A SHM standjának másik központi eleme a Costa MD4 sorjátlanítógépe volt. Ez a 3 munkaállomásos (szalag-kefe-szalag) gép lemezalkatrészek széles skálájának finishelésére, csiszolására és sorjátlanítására alkalmas.

2015_05_12-15_Mach-Tech_SHM_07

Mivel minden lemezvágási folyamat során sorja, reve keletkezik, ezek a gépek mindenképp hasznos eszközök az ilyen jellegű tevékenységet folytató műhelyek számára. A Costa csiszoló gépei megfelelő megoldást nyújtanak még a magas felületi minőséget igénylő megmunkálások esetén is, legyen szó akár plazmavágott, lézervágott, lángvágott vagy stancolt lemezekről.

2015_05_12-15_Mach-Tech_SHM_22Az ipari présgépek területéről a mechanikus és szervo présgépeket gyártó Zani, az excenteres mechanikus présgépek specialistája, a Sangiacomo, valamint az egyengető- anyagvizsgáló- és hidraulikus présgépek gyártásával foglalkozó Galbadini cégek magyarországi képviseletét látja el az SHM Consulting. Az idei kiállításra egy kis méretű, 30 tonnás C vázas Sangiacomo T30 présgéppel készültek.

Ezt a gépet elsősorban kis alkatrészeket gyártó cégek számára ajánlják, mivel a gép asztalmérete és lökettávolsága is viszonylag kicsi, ugyanakkor a kisméretű alkatrészek gyártása rendkívüli gyorsasággal végezhető el rajta.

[nggallery id=219]

További információ:

Az SHM Consulting hivatalos honlapján. 

Megosztás
[
    ]