Gruber Hungary portfolió a MACH-TECH 2015 kiállításon

2015_05_12-15_Mach-Tech_Gruber_slider_2Johannes Riha, a GGW Gruber & Co. GmbH igazgatóhelyettese a MACH-TECH 2015 kiállítás alatt beszélt kameránk előtt a Gruber vállalatról. Kiemelte, hogy a cég az 1946-os megalapítása óta családi tulajdonban van és továbbra is a bécsi központból szolgálják ki partnereiket.

A vállalat a kezdeti évtizedekben még csak kézi mérőeszközökkel, felületi érdesség mérőkkel és más méréstechnikai eszközökkel foglalkozott, de ahogy változtak a megrendelői, ipari igények, úgy bővítették tovább kínálatukat a nagyobb mérettartományú ellenőrzőeszközökkel és a 3D-s koordináta mérőgépekkel. Hangsúlyozta, hogy az idei kiállításra két, eddig nem látott képességű gépet is kiállítottak a magyarországi érdeklődőknek.

Timár Gergő, a GGW Gruber Hungary Kft. szerviztechnikusa mutatta be kameránk előtt a Gruber Hungary termékportfóliójának két kiemelkedő gépét. A videóban elsőként bemutatott gép egy RPC 700 típusú koordináta mérőgép, melynek Y-tengely – a többi portálos felépítésű géptől eltérően – felül vezetett, így a sokkal nagyobb mechanikai és hőstabilitással rendelkezik. Szintén a stabilitást szolgálja, hogy minden tengely lineáris hajtást kapott, illetve a mérőgép asztala is légcsapágyakon nyugszik, így a környezetből származó rezgéseket is kiválóan ki lehet vele szűrni.

2015_05_12-15_Mach-Tech_Gruber_05A második, nagy hangsúlyt kapó mérőgép a Jenoptik Opticline optikai, fény-árnyék elven működő gépe, melyet kifejezetten a forgásszimmetrikus alkatrészek vizsgálatára fejlesztettek. Különösen a motorgyártásban terjedt el ez a mérőgép típus, mivel különösen alkalmas főtengelyek és vezérműtengelyek gyártás közeli vizsgálatára. A gép a mérés után rögtön rendelkezésre is bocsájtja a mérés jegyzőkönyvét.

[nggallery id=215]

További információ

A Gruber Hungary Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]