AirTrack Robot automatizált mérőcella tapintómérős és lézerszkenneres mérésekhez

A Kreon bejelentette a teljes 3D szkenner portfóliójának integrálását a Metrolog X4 i-Robot rendszerbe, amely az egyik leggyorsabban növekvő megoldás a robotizált méréstechnika területén.

airtrack_robot_1A Kreon sikerének alapját a kiemelkedő pontosságú 3D lézerszkennerek jelentik, melyek könnyen felszerelhetők bármilyen mozgatható karra, szerszámgépre, valamint manuális és számítógép vezérlet koordináta mérőgépre is. Az újonnan bejelentett integrációnak köszönhetően pedig a Kreon szkennerek már bármilyen tetszőleges robottal kombinálva beépíthetők a Metrolog X4 i-Robot rendszerbe.

“Ez egy nagyszerű megoldás az automatizált gyártósori minőségellenőrzés megválósítására.” – jelentette ki Thierry Rebillard, a Kreon Technologies elnöke. “Az ügyfeleink folyamatosan növekvő igényeinek kielégítésére létrehoztunk egy olyan teljesen új megoldást, ami ötvözi az érintésmentes nagysebességű lézerszkennerekkel és a tapintómérőkkel történő mérés előnyeit. A rendszer ráadásul egy kamera alapú optikai mérőrendszernek köszönhetően teljesen függetlenné teszi a mérést a robot pozícionálási pontosságától.”

“A már több éve fejlesztés alatt álló Metrolog X4 i-Robot teljesen új mércét jelent az automatizált 3D méréstechnikában. A Metrologic Group több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a CMM programozás és mérés, a pontfelhő kezelés, valamint a rendszer interfészek területén, ami mind hozzájárult ennek az úttörő rendszernek a megalkotásához. Nagy öröm számomra, hogy mostantól a Kreon csúcstechnológiás mérőegységei is kompatibilisek a rendszerrel.” – tette hozzá Bertrand Gili, a Metrologic Group elnöke.

A Control 2015 kiállításon bemutatott tapintóval és lézerszkennerrel egyaránt ellátott, a Metrolog X4 i-Robot rendszerbe integrált AirTrack Robot élőben is bizonyította, hogy a Kreon innovatív technológiái egy valóban megbízható és könnyen kezelhető megoldást kínálnak az ügyfelek számára.

Az új rendszer legfőbb előnyei:

  • Gyártósori mérés
  • Bármilyen felület gyors ellenőrzése
  • Tapintómérő és lézerszkenner kombinálása egyetlen mérőfejben
  • Gyors váltás tapintómérős és lézerszkenneres mérés között
  • Bármilyen geometria és szabad felület mérhető
  • Beépített programozási és riport készítési funkció

Forrás Kreon

További információ:

A Kreon hivatalos hazai forgalmazója a HÓD Industrial Solutions

A Metrologic Group termékeinek hazai forgalmazója a Werth Magyarország Kft

Megosztás
[
    ]