A Dormer Pramet bemutatkozása a Mach-Tech 2015 kiállításon

A május 12-15 között megrendezett Mach Tech kiállításon mutatkozott be először Magyarországon az új Dormer Pramet.

A szerszámgyártó vállalat az angliai központú Dormer és a Pramet Tools csehországi központú váltólapkás szerszámokat gyártó cégek egyesüléséből jött létre. A két márka tavaly egyesült, összesen 150 évnyi tapasztalattal rendelkeznek a szerszámgyártás területén.

A Pramet már több mint 60 éve foglalkozik váltólapkás maró és esztergáló szerszámok tervezésével és gyártásával. Termékpalettájuk rendkívül széles, különöböző váltólapkás szerszámokkal, tömör keményfém szerszámokkal találkozhatunk kínálatukban. A Dormer kezdetben csigafúrókkal, keményfém és gyorsacél szerszámokkal foglalkozott, azonban mára jelentősen bővült a portfóliójuk.

A kiállításon a porkohászati gyorsacél menetfúrók termékcsaládja, a Shark Line képviseli a Dormer ágát, melynek tagjai kiváló minőségű menetek készítésére alkalmasak speciális anyagokban is. A Shark Line termékeket különleges bevonatokkal és geometriákkal is elérhetők.

A Pramet kiemelt termékei az ADMX váltólapkás marószerszámok voltak, melyek 10-től 160 mm-es átmérőig rendelhetők. Az ADMX lapkák egyik nagy előnye, hogy magas élettartamú és megbízhatóságú szerszámok, emellett rendkívül jó forgácselvezetéssel rendelkeznek. Az ADMX lapkákkal megmunkált felületek jó minősége a szerszámok kialakításából kifolyólag garantált.

pramet_machtech2015_1

A Dormer Pramet másik fő vonala a nehézipari megoldások, melyekkel nagy sikereket értek el a vasútiparban. “A német Deutsche Bahn-nak a sínfelújítási projektjét a Pramet nyerte el pár évvel ezelőtt. Ez annyit tesz, hogy körülbelül 4 km-nyi sínt tudunk felújítani egy óra alatt, mozdonyra szerelt szerszámokkal,” mondta a Pálfi László, a HUNGARY Pramet Kft. ügyvezető igazgatója.

A Dormer Prametként először megjelenő cég jelenlegi célja, hogy a Dormer termékeket ismertebbé tegye Magyarországon, mivel eddig kizárólag viszonteladókon keresztül voltak elérhetők. A két nagy múltú cég egyesülése pedig érdekes új fejlesztéseket eredményezhet a következő pár évben.

További információ:

A Dormer Pramet hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]