XTS: Új motor modulok a maximálisan rugalmas termeléshez

Az alkalmazási lehetőségek kibővítése 22,5° sugarú lineáris motorokkal

Az új motormodulokkal még rugalmasabbá tehető az XTS lineáris szállítórendszer (eXtended Transport System). Az egyenes és (180°-ban) hajlított motormodulok az új, 22,5° sugarú változattal egészülnek ki. Így olyan új geometriai elrendezések is lehetővé válnak, mint a teljes körök belső vagy külső bejárással, vagy a lekerekített sarkú négyzetek. Ezzel az alkalmazások választéka például rugalmas forgó osztóasztallal és új egyedi pályanyomvonalakkal bővíthető.

Az XTS lineáris szállítórendszer család 22,5°-os lineáris motorokkal egészül ki. Ezekkel tovább bővülnek a felhasználási lehetőségek: például a lépcsős pályavezetékek alkalmasak a termékek kiválogatására.

Az XTS lineáris szállítórendszer-család 22,5°-os lineáris motorokkal egészül ki. Ezekkel tovább bővülnek a felhasználási lehetőségek: például a lépcsős pályavezetékek alkalmasak a termékek kiválogatására.

Az XTS lineáris szállítórendszer beépített teljesítményelektronikával és útmérővel ellátott, moduláris lineáris motorokból, 1 – n darab vezeték nélküli mozgatószerkezetből és mechanikus vezetősínekből áll. Ezzel a néhány alkatrésszel a legkülönfélébb alkalmazásokat, geometriákat, hosszakat és sugarakat lehet megvalósítani. Az AT2020-0250 (+22,5°-os, külső forgórészes) és az AT2025-0250 (-22,5°-os, belső forgórészes) motormodulok a pályanyomvonalak tekintetében jelentős mértékben kibővítik az XTS lineáris szállítórendszer lehetőségeit. A különböző sugarak és egyenesek vegyes használatával, tökéletesen igazodni lehet a mindenkori alkalmazáshoz. Az új motormodulok részére is rendelkezésre állnak megfelelő vezetősínek.

Az XTS lehetőséget kínál arra, hogy a termék- és formátumváltást, valamint a kis darabszámú sorozat nagyságokat a gépberendezésbe történő beavatkozás nélkül, a lehető legrövidebb időn belül végre lehessen hajtani. A bonyolult és drága gépezet szerepét szoftver veszi át. Az új motor modulokkal további alkalmazási területek is megvalósíthatók:

  • teljes kör, amelyen a mozgatószerkezet kívül fut végig
  • teljes kör belül futó mozgatószerkezetekkel
  • sokszög, osztókörök egyenes darabokkal összekötve
  • lépcsős, ill. S-alakú pályavezeték
  • lekerekített sarkú négyszög szabadon választható mérettel
  • Ezekkel az alkalmazási területekkel jelentősen kibővül a használhatóság köre úgy az alkalmazás, mint a rendelkezésre álló beépítő tér vonatkozásában.

Forrás:Beckhoff

További információ

Beckhoff Atomation Kft. honlapján

Megosztás
[
    ]