Studer S141 – tökéletes furatköszörülés

Az ergonomikus dizájn és a felhasználóbarát kialakítás első ránézésre észrevehető. Két nagyméretű tolóajtó biztosítja a megfelelő hozzáférhetőséget a köszörülés és a köszörűkorong cseréje során. A rövid munkadarab cserélési idők és a vezérlő gyors újraprogramozása minimálisra csökkentik az üresjáratokat. Éppen ezért az univerzális köszörű tökéletes az egyedi munkadarabokhoz, valamint a kis- és nagyszériás köszörüléshez is. Az S141 különböző méretekben, 300, 700 és 1300 mm-es munkadarab hosszal érhető el. A maximális átforduló átmérő minden modell esetében 400 mm, a leghosszabb köszörülhető hossz pedig 250 mm furatköszörülésnél, 150 mm palástköszörülésnél. Az S141 a megfelelő megoldás az orsó tengelyek, orsó házak, rotor tengelyek és a fedő elemek megmunkálására.

Studer_grinder_cikk

 

Az S141 legfontosabb tulajdonságai:

  • A Granitan® gépágy kiváló rezgéscsillapítást biztosít.
  • Forradalmian új StuderGuide® vezetékrendszer lineáris motorokkal a maximális pontosságért.
  • A revolverfej beépített forgó tengelye lehetővé teszi akár 4 orsó és egy univerzális mérőfej használatát.
  • A köszörűfej pozíciója beállítható, az automata forgó tengelyek -10 és +20 fok között állíthatók.
  • A gép felszerelhető két dönthető felszabályozó egységgel, melyek fix vagy forgó szerszámok is lehetnek.
  • A 15″-es Fanuc 31B érintőképernyős vezérlővel a gépkezelő a teljes folyamatot felügyelni tudja.
  • A vezérlőn két intuitív operációs rendszer is használható: StuderWIN vagy StuderSIM

Studer_grinder_cikk2

Az S141, ugyan új termékként mutatkozik be, a Fritz Studer AG és egy ügyfelük gyárában már a mindennapi feladatok során is bizonyította rátermettségét. A magas minőségi elvárásokkal járó feladatok során megbízhatóan teljesített. Az S141 jó eredményeire alapozva a gép továbbfejlesztésén, valamint egy teljes széria kialakításán dolgoznak a vállalatnál, ami az S131 és S151-es modellekkel mutatkozik majd be.

Az új széria tagjai, az S131 és S151 ugyanazt a fejlett technológiát alkalmazzák, mint az S141, mindössze a méreteikben különböznek. Míg az S131 a kompaktabb, kisebb munkadarabokhoz tervezett vonalat képviseli, az S151 valamivel nagyobb, mint a széria elsőként bemutatott tagja. Az S131 esetében a maximálisan átforduló átmérő 250 mm, a hossz pedig 175 mm lehet furatköszörülés és 125 mm palástköszörülés esetén. A maximális munkadarabhossz 300 mm. Ezzel szemben az S151 a hosszabb, 700 mm-es munkadarabokhoz lett tervezve, 550 mm-es maximális átforduló átmérővel, 400 mm-es furatköszörülési úthosszal, valamint 150 mm-es palástköszörülési hosszal.

Studer_grinder_cikk4Studer_grinder_cikk3

 

Forrás: Studer

További információ:

A Studer hivatalos honlapján.

 

Megosztás
[
    ]