Pillérállítási ceremónia a Mazak magyarországi Technológiai Központjánál

Ünnepélyes keretek között, a japán hagyományoknak megfelelően állították fel a Yamazaki Mazak magyarországi Technológiai Központjának első pillérjét. Az oszlopállítási ceremónián rész vett Marcus Burton, a Yamazaki Mazak Europe vezérigazgatója, Hiroyuki Yamazaki, a Yamazaki Mazak Europe helyettes ügyvezető igazgatója, Damien Cleugh Yamazaki Mazak Közép Európai igazgatója, Feminger Gábor, a Yamazaki Mazak Magyarországi Fióktelepének ügyvezetője, König Ferenc, Sóskút polgármestere, valamint az építést végző Takenaka Europe képviselői.

Az ünnepséget a kivitelező Takenaka Europe képviseletében Székely András építésvezető nyitotta meg, majd a Yamazaki Mazak vezetőit hívta a pódiumra. Elsőként Marcus Burton mondott beszédet, aki a vendégek köszöntése után elmondta, hogy 40 éves európai tevékenységük alatt, a magyarországi már a 14. Technológiai Központ. “Ezalatt az idő alatt elértük, hogy mi legyünk leginnovatívabb és leggyorsabban fejlődő szerszámgép gyártó vállalat. Mindezt az európai infrastruktúránkba történő folyamatos befektetésekkel értük el, mellyel vásárlóink munkáját támogatjuk.”

2015_04_21-Mazak_Pillerallitasi_Ceremonia_03Európa szerte mostanra több mint 50.000 MAZAK szerszámgépet telepítettek, és európai telephelyeiken több mint 1000 alkalmazottal dolgoznak. “Rendkívül büszkék vagyunk ezekre az eredményekre, azonban mindez lehetetlen lett volna folyamatos befektetések, fejlesztések nélkül,” tette hozzá Marcus Burton. Elmondása szerint az Európában kiépített Technológiai Központ hálózat segíti őket, hogy ügyfeleik közelében lehessenek, és ezekből a központokból nyújtott szakmai támogatással ügyfeleik a lehető legmagasabb produktivitást érik el a MAZAK gépeikkel.

Az elmúlt 5 évben az Egyesült Királyságban, Düsseldorfban, Lipcsében, Prágában és Katowicében nyitották meg legújabb Technológiai Központjaikat, melyekkel a cseh- és lengyelországi kimagasló fejlődést alapozták meg. “Szintén engem ért a megtiszteltetés, hogy a 2013 augusztusában megkezdődött építkezések 4 héttel ezelőtti lezárásaként megnyissam az Európai Alkatrész központot. A japán hagyományok szerint a felállított oszlopra sót és rizst hintenek, ezután szakéval öntözik meg, ezzel biztosítva a sikert és a biztonságot az építkezés során.

mazak_2

Marcus Burton nyitóbeszéde után Sóskút polgármestere, König Ferenc következett. A polgármester úr beszédében megköszönte a Mazak vezetőségének és minden alkalmazottjának a magas szintű munkát, mellyel elősegítik a térség ipari parkjának további fejlődéseit, hiszen egy világszínvonalú, megbízható vállalat komoly befektetése rendkívül nagy hatással lehet az infrastruktúrára. “Hogy mennyire igaz ez itt, azt az is jelzi, hogy ipari parkunkban is több cég jelentős fejlesztéseket végez jelen pillanatban is, hiszen jó minőségű termékeikre jelentős kereslet van a világpiacon, és mindezt az önök által gyártott gépeken folytatják,” tette hozzá König Ferenc.

Végül a ceremónia megkezdése előtt a Takenaka vállalat Európai igazgatója, Masayuki Takinami gratulált az új Technológiai Központhoz. “A Yamazaki Mazakkal való együttműködésünk hosszú évekre nyúlik vissza. Nagy örömömre szolgál, hogy ismét együtt dolgozhatunk. Minket ért a megtiszteltetés, hogy szolgáltatásainkkal segítsük a Yamazaki Mazak növekedését, nem csak Magyarországon, de világszerte mindenhol,” tette hozzá Mr. Takinami. Ezután megköszönte, hogy részt vehetett több európai központ megnyitóján is, és biztosított mindenkit, hogy a Takenaka Europe minden erejével azon lesz, hogy a lehető legmagasabb fokú szakértelemmel, időre teljesítse a megbízást.

2015_04_21-Mazak_Pillerallitasi_Ceremonia_02A nyitóbeszédek után a hagyományos japán oszlopállítási ceremónia következett, ahol a hagyományoknak megfelelően a vállalatok vezetőinek lehetősége nyílt aláírni az első oszlopot, majd az oszlopállítás után a jókívánságok jelképeként a rizs és só hintés majd a szakéval történő megöntözés következett.

[nggallery id=207]

További információ:

A Mazak hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]