Nagy átmenőfuratos Haas esztergaközpontok

A nagy alkatrészek nagy üzletet jelentenek. Ezért a mai műhelyeknek nagy kapacitású gépekre van szüksége, hogy kezelni tudják az olaj- és gázkitermelésben, a bányászatban, a repülőgépiparban és az alternatív energiahordozókkal foglalkozó iparágakban gyakori nagy feladatokat.

A Haas Automation, Inc. által gyártott ST-55 gép egy nagy teherbírású, nagy furatú esztergaközpont, amely kiemelkedően merev, nagyon pontos és rendkívüli hőstabilitással rendelkezik. Kéttokmányos képességének, nagy nyomatékú orsójának és 12,5″ (318 mm) átmérőjű átmenőfuratának köszönhetően ez a gép ideális nehéz csövek és szerelvények, nagy kapcsolószerkezetek és hosszú görgők megmunkálásához. Maximális megmunkálási kapacitása 25,5″ x 80″ (648 x 2032 mm), a lakatszekrény felett 34,5″ (876 mm) és a keresztszán felett maximum 25,5″ (648 mm) kinyúlással. A szervohajtású szegnyereg az alapfelszereltség része (MT6-os kúpú), a hosszú tengelyekhez pedig állóbáb érhető el a nagyobb stabilitás érdekében.

Haas ST55

Haas ST55

Az ST-55 orsóját egy 55 LE (41 kW) kettős vektoros hajtású egység hajtja meg a Haas által gyártott kétsebességes váltón keresztül, ami így 4250 fontláb (5762 Nm) nyomatékú hajtásra képes az alacsony fokozatban. Magas fokozaton az orsó maximális fordulatszáma 1000 f/perc. Az elülső és a hátsó A1-20 orsóvég számos különböző utángyártott, nagy átmérőjű kézi és pneumatikus tokmányt fogad.

Az ST-55 alapfelszereltségének része a hidraulikusan rögzített 12 állomásos felcsavarozható revolverfej, amely 7,25″ (184 mm) méretű furatkészítő rúdtartókkal és hagyományos BOT szerszámtartókkal is használható. Az alapfelszereltség része továbbá a merevmegfogású menetfúrás, a színes hordozható távvezérlő, a 15″ képátlójú színes LCD kijelző, valamint a beépített USB-csatlakozási lehetőség. A nagyobb termelékenység érdekében opcionálisan elérhető berendezések közé tartozik a hevederes forgácsszállító, a nagy nyomású hűtőrendszer – és még sok más.

Az olajipari munkák során általánosnak számító feladatok elvégzését könnyíti meg, hogy az ST-55 elérhető a Haas Automation saját fejlesztésű intuitív programozási rendszerével, amely nagy teljesítményű beépített menetvágási és ismételt menetvágási ciklusokat tartalmaz a sima és kúpos menetek számára egyaránt – ez más gépekben nem található meg.

Az ST-55 nehéz fémlemez burkolattal rendelkezik, ami a megmunkálás során teljes védelmet biztosít a forgács és a hűtőfolyadék ellen. A két széles tolóajtón át felülről és elölről is akadálytalanul érhető el az elülső tokmány és a fő munkaterület, így könnyű a felső rakodás.

A megmunkálás közben a hátsó tokmány területe teljesen burkolt, de a széles tolóajtó és a lengő zárópanel elölről és felülről is teljes hozzáférést biztosít, így megkönnyíti a tokmány felszerelését és beállítását, valamint megkönnyítve a cső felső daruval végzett betöltését. A vetélytársak gépeivel ellentétben a fúrócső kezeléséhez nem kell fémlemez borítást eltávolítani vagy módosítani a burkolatot.

A Haas által az Amerikai Egyesült Államokban gyártott új ST-55 gépet a Haas gyári képviseleteinek egész világra kiterjedő hálózata, az iparág legkiterjedtebb támogató és szervizrendszere támogatja.

 

Forrás: Haas

További információ:

A Haas Automation INC. hivatalos honlapján.