Koordináta mérőgépek képességeinek kibővítése PRECITEC LR szenzorral

A Hexagon Metrology új érintésmentes érdességmérő funkcióval egészítette ki fehér fény szenzoruk képességeinek tárházát.

precitec_cikkA Hexagon Metrology új fejlesztéseinek köszönhetően a PRECITEC LR optikai szenzorral felületi érdesség mérését is elvégezhetjük, ami nagy mértékben megnöveli a koordináta mérőgépek alkalmazási lehetőségeinek számát. A szenzor könnyű integrálhatóságának köszönhetően szinte minden rendszer alkalmas a befogadására. Így egy olyan multiszenzoros méréstechnikai megoldást kapunk, ami a legnehezebb mérési feladatok esetén is pontos eredményeket képes produkálni. A PRECITEC LR fókuszált fehér fényt használ a mérések során, így még a mikron alatti méretekben is garantált a pontosság, melyet a nagy befogási szög és a nagy axiális felbontás miatt a komplex geometriák, és a fényt szóró vagy visszaverő anyagok esetében is fenn tud tartani.

“A PRECITEC LR egy sokoldalú, könnyen integrálható optikai szenzor, ami jelentősen javítja a koordináta mérőgépek mérési képességeit,” mondta Micha Neininger, a Hexagon Metrology szenzorokkal foglalkozó termékmenedzsere. “A sugár kis átmérője teszi lehetővé, hogy a felületi érdességet még törékeny és nyúlékony anyagok esetében is pontosan mérhessük, ahol a tapintómérők alkalmazása nem lehetséges.”

A PRECITEC LR utólagosan beszerelhető változatban, valamint a Leitz PMM-C, Ultra és Infinity modellekkel rendelhető. Az érdesség mérési funkciók használatához a QUINDOS szoftver modulja szükséges.

Forrás:Hexagon Metrology

További információ:

A Hexagon Metrology hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]