Kifogástalan Befogástechnika – TESTit az Ipar Napjain

A pontos és termelékeny folyamat biztosításához elengedhetetlen a befogóerő rendszeres ellenőrzése. Itt az erőmérő TESTit a HAINBUCH-tól.

GIMEX_1_Fokep

Masszív munkadarabok esetén erős megfogásra van szükség. A szabványok és műszaki előírások is megkövetelik a befogóeszközök karbantartási állapotának befogóerő-mérőkkel történő rendszeres ellenőrzését. Másrészt a szerszámgépeken egyre többször kell megmunkálni vékony falú darabokat, melyek kontúrhelyesen öntöttek, kovácsoltak vagy mélyhúzottak. Ha ezeket túl erősen fogjuk be, akkor a finom alkatrész deformálódik. Csak pontos mérésekkel lehet meghatározni és beállítani az ideális befogóerőt. A folyamat biztonságát és reprodukálhatóságát tekintve ez elkerülhetetlen.

A Hainbuch TESTit mérő készülékei külső és belső szorításnál, 10000 1/min fordulatszám tartományig (típustól függően) alkalmazhatóak. A külső megfogáshoz az alap mérő egységek három mérési átmérő osztályban (ø18, 32, 65) választhatóak. Emellett a mérőcsapok cseréjével további szorítási átmérők mérhetőek. Két típusnál továbbá az alap 120°-on található mérőcsapok 180°-ba is átszerelhetőek, amely lehetővé teszi két- vagy egyedi kialakítással rendelkező pofás befogók vagy akár satus egységek mérését is. A belső szorítás esetén a szorítótüskés rendszerek szorítóerejének meghatározásához pedig 3 alap egység áll rendelkezésre a felhasználók számára, ø28, 50, és 70-es átmérő tartományokhoz. Az egységek mérési pontossága átlagosan ±5%, max. 225 kN tartományig.

TOPlus befogó mérése

TOPlus befogó mérése

Bluetooth-os adatátvitellel egy PC-re vagy notebookra a mért adatok folyamatosan vizualizálhatóak és egy archiváló szoftver segítségével kiértékelhetőek, amelyek pl. egy karbantartási dokumentációkba vagy egy komplett gyártási folyamatba befűzhetőek. Az adatok a mérési folyamat során azonnal archiválhatóak, a rendszert egyszerű kezelhetőség jellemzi. A jövőben a Siemens vezérléssel rendelkező szerszámgépek esetén biztosított lesz külön a szoftver, amely egy adathordozó segítségével feltölthető lesz a gép vezérlésébe, így nem lesz szükség a PC-re sem.

Akár okostelefonon keresztül is

Akár okostelefonon keresztül is

A Notebook mellett akár több mérőegységet is tudunk egy kofferbe rendezni a biztonságos tárolás érdekében, így szinte valamennyi megfogó egységünk mérhető, ill. ellenőrizhető termelésünk során egyetlen készlet segítségével.

Egy kofferben minden

Egy kofferben minden

A TESTit erőmérő rendszer alkalmazási területei

  • állapot felmérés és ellenőrzés (befogó, szerszámgép és készülék befogón keresztüli)
  • pontos radiális erők (fordulat közben is) meghatározása, beállítása
  • centrifugális erőveszteség pontos meghatározása
  • szerelési műveletek (tokmány felszerelés) ellenőrzése
  • archiváló szoftver segítségével dokumentációk készítésének lehetősége
  • archiváló szoftver segítségével bizonyítási lehetőség (pl. meghibásodás, rossz konstrukció stb.)

cncmedia_orangehr

Tegye próbára, mit tud! A TESTit kipróbálható az Ipar Napjain, a GIMEX-Hidraulika Kft. standján.
Amennyiben alkalmazása támogatná az Ön termelését, a készülék kedvező feltételek mellett bérelhető is!
A pavilon 104 B stand

cncmedia_orangehr

Írta: Csonka Szabolcs Borszuk Anikó

További információ:

A GIMEX-Hidraulika Kft. honlapján.
E-mail: befogastechnika@gimex.hu

Megosztás
[
    ]