Igazán nagy megmunkálóközpont az FPT-től: CASTEL Terus 180

01_fpt_gyarPár napja tartották az FPT INSDUSTIRE évenként megrendezésre kerülő házi kiállítását Olaszországban, melyre a világ minden tájáról várták a látogatókat, és melyre csapatunk is meghívást kapott.

A már több mint 40 éve CNC gépeket gyártó FPT INDUSTRIE S.p.A, mely a kifejezetten nagyméretű maró és fúrógépek gyártására szakosodott a jeles nap alkalmából készített, egy 2015-ös termékkatalógust is, melyben az érdeklődők részletesen megismerkedhetnek az idei újdonságaival.

01_fpt_gyartasA cég központja és a rendezvény helyszíne pár km-re található Velencétől, ezért a szakmai programokon túl az idelátogatóknak volt alkalmuk kirándulást tenni az „Adria királynőjének” is tartott városban. Sajnos a gyárlátogatás és a szakmai programokon nem készíthettünk felvételeket, ezért a következő cikksorozatban a cégtől kapott fotók és videókon keresztül fogjuk bemutatni az FPT INDUSTRIE idei, látványos újdonságait.

Két éve, amikor első interjúnkat készítettük a céggel a hannoveri kiállításon csak a Spirit (120 tonnás asztallal rendelkező megmunkáló központ) és a Dinomax (lineáris tengellyel szerelt portálos megmunkáló központ) család egy-egy tagját tudtuk bemutatni.

02_fpt_caster_torus

CASTEL Terus 180

A CASTEL Terus 180 egy mozgóoszlopos megmunkálóközpont, melyen a hosszirányú mellékmozgást az asztal végzi. A géphez számos különböző kiegészítő érhető el, melyekkel teljesen személyre, illetve alkalmazásra szabhatóvá válik. Az áttervezett kialakításnak köszönhetően a gépkezelő könnyebben hozzáférhet a munkatérhez és a forgácseltávolítás is jelentően egyszerűbbé vált. A gépváz méreteit, pozícióját, valamint a merevítő bordák alakját mind FEM analízissel határozták meg. A CASTEL Terus 180 jellegzetessége az integrált oszlop és oszlop-bölcső kialakítás, mely a szimmetrikus kialakításnak köszönhetően kiváló merevséget, csillapítást és nagyon jó hőstabilitást garantál.

02_fpt_fejek

További információ

A Tecno.Team honlapja
Az FPT honlapja

Kapcsolattartó:

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu