Elektromechanikai csatolás – Az Inventor 2016 újdonságai II.

Az Autodesk az idén jelentős erőfeszítéseket tett, hogy megfeleljen meglévő felhasználói elvárásainak, így Az Autodesk Inventor 2016  szoftverben 32 olyan fejlesztéssel bővítette a terméket, amelyet a felhasználók kértek.

A fejlesztéseket bemutató cikksorozatunk első részében az újdonságnak számító AnyCAD technológiáról írtunk, amely kapcsolatot létesít más 3D CAD alkalmazásokkal, így az Inventorban nem szükséges adatfordítás. Az Inventor 2016 ezen felül azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók asszociatív módon összekapcsolják az Inventor-adataikat nem natív CAD-formátumokkal, így az elektronikai és a mechanikai adatok egyetlen tervezési környezetbe integrálhatók. Foglalkozzunk most ezzel röviden.

inventor_2016_1

Gépészeti és elektromos tervezési együttműködés

Az új Electromechanical link (Elektromechanikai csatolás) az Inventor és az AutoCAD Electrical között sima adatátvitelt biztosít a 2D és 3D elektromos tervek között. Amikor a felhasználó létrehoz egy csatolást egy AutoCAD Electrical és egy Inventor összeállítás között, a projektfájlok asszociatívvá válnak, ami azt jelenti, hogy az egyik termékben végrehajtott tervadat-módosítások a szinkronizálás után megjelennek a másik programban is.

Tekintsük át az alábbi, magyar felirattal ellátott videóban ezt a funkciót.

https://youtu.be/SWr6XLjkh1s

Az Inventor Assembly (Összeállítás) szalagján elérhető új Electromechanical (Elektromechanikai) lap Location View (Helyszíni nézet) parancsa mind az AutoCAD Electrical rajzokban, mind az Inventor összeállításokban elhelyezett készülékeket és kábeleket megjeleníti.

Cikksorozatunkat folytatjuk, addig is próbálja ki az új Autodesk Inventor 2016 szoftvert 30 napig, ingyen.

Forrás autodeskforum.hu

Megosztás
[
    ]