DMG MORI & Porsche – Gyártás a határérték tartományban

A FIA World Endurance Championship sorozatba történő visszatéréssel a Porsche 16 év távollét után hagyományt és tapasztalatot hoz vissza a LMP1 kategóriába. A DMG MORI-ban olyan technológiai partnerre lelt a Porsche, amely a szerszámgépgyártás vezető innovációs gyártójaként hozzájárul a versenyistálló sikeréhez. A DMG MORI két szerepben is támogatja a Porsche-t: Egyrészt a vállalat olyan sokéves gépbeszállítójaként, aki kiváló minőségű járműalkatrészeket gyárt a versenyistálló számára. Másrészt a szerszámgépgyártó a 2014. évi szezonban felépített egy olyan alkatrészgyártást a DECKEL MAHO-nál Seebach-ban, amely a Porsche 919 Hybrid számára egyre bővülő alkatrészpalettát fejleszt és gyárt – között szivattyúfokozatok vagy elektromotorok komplex házait vagy differenciálművek zárófedeleit. A pedálszerkezet számára csapágytengelyek, csapágyfejek és rögzítőcsapok, valamint hőre lágyuló műanyagból készült távtartó alátétek készülnek. Az alapanyagok palettája felöleli az acélt, alumíniumot, titánt és a műanyagot. Ezen a területen a „Porsche Motorsport CNC Competence Center“ a precizitás, rugalmasság és innovatív technológiák transzferét jelképezi.

dmg_porsche_1

– Számunkra ez az elkötelezettség nagy lehetőség arra, hogy igazoljuk gépeink teljesítőképességét és műszaki szaktudásunkat – magyarázza dr. Thomas Hauer, a DECKEL MAHO Seebach alkalmazástechnikai vezetője. A nagyon modern türingiai gyár predesztinálva van a technológiai partner szerepére: a seebachi DECKEL MAHO gyár kiterjedt szaktudással rendelkezik a hosszú időtartamon keresztül pontos HSC megmunkáló központok és az 5 tengelyes univerzális megmunkálás innovatív szerszámgépeinek, például a DMU eVo linear sorozat gyártásában. Továbbá a telephely kitűnik a gépkomponensek gyártásának rendkívüli vertikalitásával és gyártói szaktudásával. Mindezt sikeresen kombinálja az alkalmazástechnikában a folyamatokkal és gépekkel kapcsolatos, mélyreható szaktudással. Jelenleg egy HSC 70 linear és egy DMU 60 eVo segítségével végzik – úgy a pontosság, mint a komplexitás tekintetében – a határérték-tartományban és azon túl lévő alkatrészek forgácsolását.

dmg_porsche_2

A Porsche Motorsport CNC Competence Centerrel a DMG MORI kiemeli annak a célnak a fontosságát, hogy a weissachi versenyistállónak támogatást nyújthasson az első osztályú komponensek fejlesztésében. A jövőben bővíteni kívánja az alkatrészek palettáját. Hiszen végül is a cél az, hogy igényes alkatrészekhez intelligens gyártási megoldásokat fejlesszenek ki. A fókusz ezzel kapcsolatban explicit módon a hosszú távú technológiaátadáson van mint a tartós siker központi alapkövén.

cncmedia_orangehr

Látogasson el Ön is a DMG MORI standjára a Mach-Tech 2015 alkalmával, és vegyen részt a nyereményjátékban, melynek során értékes Prosche ajándékok találnak gazdára.

A játékban a DMG MORI minden regisztrált látogatójának lehetősége van részt venni, közülük pedig összesen 10 nyertes kerül majd kisorsolásra.

A nyeremények:

  • WEC versenyen való részvétel teljes ellátással az augusztusi Nürburgingen.
  • Porsche gyárlátogatás.
  • Porsche ajándékcsomagok 1000 EUR értékben

A kiállításra ingyenes belépőket az alábbi elérhetőségeken igényelhetnek:

Ingyenes belépőkhöz regisztráció EZEN a linken, vagy

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartóján keresztül:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
Mobil: +36-30-894-5898
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmori.com

cncmedia_orangehr

További információ

A DMG MORI honlapja

Megosztás
[
    ]