Az RS Components új, gyors prototípuskészítéshez használható 3D-s nyomtatót mutatott be

Az új, egyszerűen használható RS IdeaWerk 3D-s nyomtató ára mindössze 599 font, és az elektronikai mérnököktől kezdve a hobbifejlesztőkön át a diákokig, felhasználók széles csoportjai számára kiváló választás.

Az RS Components (RS), az Electrocomponents plc (LSE:ECM), a mérnökök nemzetközi beszállítójának kereskedelmi márkája bejelentette, hogy kapható az első RS márkájú 3D-s nyomtató, amely a professzionális minőségszintnek megfelelő műszaki adatokkal és kivételes nyomtatási teljesítménnyel rendelkezik mindössze 599 fontos áron, vagyis a kategóriáján belüli más 3D-s nyomtatóihoz képest körülbelül 30 százalékkal olcsóbban.

RS IdeaWerk 3D printer

RS IdeaWerk 3D printer

A tervezéssel, prototípuskészítéssel és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó villamos- és gépészmérnököktől kezdve a hobbifejlesztőkön át az oktatásban dolgozókig a felhasználók széles körét megcélzó új RS IdeaWerk 3D-s nyomtató az RS-nél kapható, a gyors prototípuskészítésben használható gépek növekvő kínálatát bővíti. A palettán a 3D Systems, a MakerBot, az Ultimaker, a BEEVERYCREATIVE és a RepRapPro igen kedvező árú 3D-s nyomtatói is megtalálhatók.

Az új RS IdeaWerk az igen elterjedt FDM (műanyag szálolvasztásos modellezés) technológiát alkalmazza és olyan magas szintű műszaki adatokkal rendelkezik, mint például a 150 x 150 x 140 mm-es tárgyméret és a 0,18 mm-es rétegvastagságnak megfelelő felbontás. Az egyfejes rendszer 1,75 mm átmérőjű PLA szálanyagok fogadására képes, számos különféle színben, amelyek szintén kaphatók az RS-nél.

A környezetbarát PLA anyagnak köszönhetően nem kell mérgezéstől vagy vegyi szennyeződéstől, illetve kellemetlen szagoktól tartani, így az ipari környezetben való használat mellett kifejezetten alkalmas otthoni felhasználásra is. Ráadásul a gép nyomtatási zaja is nagyon alacsony, ami ideálissá teszi az irodai, otthoni vagy osztálytermi használatra.

A kialakításának köszönhetően a legnehezebb nyomtatási feladatokkal is megbirkózó masszív és strapabíró felépítésű RS IdeaWerk egyszerűen összeállítható és használható, ugyanakkor elég könnyű ahhoz, hogy hordozni is lehessen. A gép 211 (H) x 403 (Sz) x 298 mm (M) méretű és mindössze 7,5 kg tömegű.

Az RS IdeaWerk 3D-s nyomtató használata nagyon egyszerű, és mind online, mind offline üzemmódban, vagyis PC-vel és anélkül, SD-kártyás vagy USB-s kapcsolattal is használható. A nyomtató kompatibilis a Mac OS és a Windows operációs rendszerekkel, többek között az XP, Vista, 7 és 8/8.1 verziókkal, és nem igényel további szoftvereket vagy tartozékokat.

Az RS IdeaWerk 3D-s nyomtató mostantól kapható az RS-nél az EMEA-országokban és az ázsiai csendes-óceáni térségben.

További információ

Az RS Components Ltd. honlapján.