A Seco Tools lapka és szerszám újdonságai – Duratomic CVD lapka, Minimaster Plus menetvágó

A Seco Tools bemutatta legújabb Duratomic CVD minőségű lapkáját és a Minimaster Plus maró sorozatának legújabb tagjait.

Minimaster Plus maró szerszámok

A népszerű Minimaster Plus cserélhető fejű maró sorozat folyamatos bővítésének legújabb lépéseként a Seco Tools rövidebb forgácshornyú marókat mutatott be, melyek nagyobb erőhatásokat és nagyobb mértékű anyageltávolítást is elviselnek a nagyoló és elősimítási munkák során.

Az új szerszámok rendelkeznek a korábbi modellek minden előnyével. Az egyetlen különbség a rövidebb (0.7 x D) forgácshorony, ami a szerszám stabilitásán javít. A korábbi változatok esetében a horony hossza az átmérő 1.2-szerese volt. A rövidebb forgácshorony miatt az új szerszámok ideálisak a nehéz megmunkálási feladatokhoz és 5-tengelyes maráshoz. Minimaster Plus sorozat új tagjai számára, a hosszabb horonnyal rendelkező szerszámokkal ellentétben, az a legoptimálisabb, ha a radiális belépés jóval nagyobb, mint az axiális.

Seco_Minimaster_Plus_cikk

Ahogy a korábbi vágófejek esetében is, a rövid hornyú verziókon is két különböző minőségű lapkát használhatunk, így szinte minden anyagtípusnál, valamint E és M geometriáknál is alkalmazhatók. A lapkák 10, 12, 16 mm-es átmérővel, 0.4 és 3.1 mm közti csúcssugarakkal érhetők el. A marófejeket négyszögletes vállfelülettel és gömbvégű lapkákkal vagy belső hűtéssel is választhatjuk.

A Minimaster Plus sorozatot általános megmunkálásra tervezték, főleg repülőgépipari, energiatermelési, öntvénykészítési, autóipari és egészségügyi alkalmazásra. Alkalmazhatók acél, öntöttvas, alumínium és más nehezen megmunkálható anyagok esetében, a szerszámhossz újramérése nélkül.

A legújabb Minimaster Plus szerszámok egyik legszembetűnőbb tulajdonsága a nagy precizitással kialakított felület a cserélhető karbid lapka és az acél szár között. A lapkák belső felülete menetes, külső felületük pedig kúpos kialakítású, a szár belső kúpos felületén pedig egy menetes központi szeg található, ami elősegíti a megbízható rögzítést, fokozza a stabilitást és mindössze 10 mikronos tűrést kölcsönöz a szerszámoknak. Az ismételhetőség és produktivitás maximalizálásáért egy axiális leállás funkcióval is ellátták a szárat, ami lehetővé teszi, hogy anélkül cseréljünk lapkákat, hogy a szerszámot el kellene távolítanunk a főorsóból. Az új lapkák ezután 25 mikronos pontossággal újrapozicionálódnak .

TM4000 Duratomic CVD minőségű lapka

A vállalat legújabb TM4000 minőségű egypontos menetvágó lapkája nyújtja acél munkadarabok esztergálása során a legbiztosabb védelmet az élrátét-képződés ellen. A lapkát erős, rugalmas keményfém testtel és speciális kettős bevonattal készítették, ami CVD és Duratomic rétegeket is tartalmaz.

Az első CVD Ti (C, N) réteg és a második Al2O3 Duratomic réteg együttesen képzik a különleges bevonatot, ami kimagasló kopásállóságot biztosít nagy megmunkálási sebesség mellett. A különleges bevonatnak köszönhetően az alacsony sebességű menetvágási folyamatok közben sem kell tartanunk az élrátét-képződéstől. Az ilyen minőségű lapkák, optimális élettartamuk mellett, a korábbi lapkákhoz képest akár 15%-kal nagyobb sebességgel is képesek dolgozni.

Seco_TM4000_cikk

A Duratomic technológiával készült bevonatban az alumínium és oxigén atomok különleges elrendezése biztosítja a kimagasló szívósságot és kopásállóságot. A keményfém hordozóanyag teremti meg a keménység és rugalmasság közti egyensúlyt, ami nagy hőtermeléssel járó folyamatok során szükséges, hogy a szerszám sérülés nélkül tűrje a mechanikai és hősokkokat. A Duratomic CVD bevonattal készült lapkák egyformán jól teljesítenek kis és nagy teljesítményű gépeken is. A TM4000 menetvágó lapkák precíziós köszörülésű profilja miatt külső és belső átmérő megmunkálására is alkalmasak. A lapkákat a Seco Snap-Tap® dizájnjával is választhatjuk, de emellett elérhetők különböző, például ISO, Unified, Whitworth, BSPT, NPT, Lekerekített menet, Trapéz menet ACME, Stub ACME, API és API lekerekített menetprofilokkal is.

Forrás:Seco Tools

További információ:

A Seco Tools hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]