A Perceptron bemutatta a világ első zöld lézeres CMM szkennerét

A Perceptron már több mint 20 éve a lézerszkennerek koordináta mérőgépeken való alkalmazásának úttörőjeként van jelen a piacon. A 3D lézerszkennerek olyan alkalmazási területein mint a visszamodellezés és termékminőség ellenőrzés, valamint a 3D nyomtatás kiegészítő eszközeként mutatott nagy keresletre adott válaszként a Perceptron bemutatta a világ első zöld lézeres univerzális CMM szkennerét. A nagy fényvisszaverésű anyagok, mint a megmunkált alumínium és a szénszálas műanyagok mindig komoly kihívásokat jelentettek a lézerszkennerek számára, mivel az anyag felületére egy por bevonatot kellett felvinni, ami erőteljesen gátolta a nagy sorozatban gyártott termékeknél történő alkalmazást.

A ScanR CMM Laser Scanner új generációjával olyan technológiai áttöréseket értek el, amik számos régóta fennálló problémára jelentek megoldást.

Az új lézerszkenner legfontosabb előnyei:

  • Továbbfejlesztett dinamikus skála (A visszaverődés és a szín skála szempontjából is nagyobb tartományt fed le)
  • Nagyobb anyagválaszték (szénszálas anyagok, csiszolt fémfelületek, krómozott fémfelületek mérése is megvalósítható)
  • Megnövelt pontosság (Vékonyabb lézer sugár, magasabb jel-zaj aránnyal)
  • Továbbfejlesztett élfelismerés (szubpixel optimalizálás)
  • Állítható adatbeolvasási ráta a HQ (jó minőségű) és HS (nagysebességű) folyamatokhoz
  • Nagy szélességű és mélységű látómező

Perceptron_ScanR_cikk

A ScanR könnyedén használható a Perceptron TouchDMIS méréstechnikai szoftverével is, így az érintőképernyőnek köszönhetően egy könnyen kezelhető felhasználói felületen keresztül vezérelhetjük a mérési folyamatokat. Egyetlen érintéssel végezhetünk szkennelést, vagy a mérést megelőzően minden beállítást elvégezhetünk a tapintómérős vizsgálatok előtt, a generált alkatrész koordináta rendszert pedig később megoszthatjuk. A pontfelhőből történő tulajdonságkinyeréssel az alkatrészek tulajdonságai automatikusan összehasonlíthatók a CAD tervből származó névleges értékekkel. Akár az is beprogramozható, hogy automatikus vizsgálatokkal ellenőrizzék az alkatrészeket, melyhez a szkennelési zóna és a paraméterek beállítása szükséges minden tulajdonságnál. Ezzel a termékek minőség ellenőrzésén felül a ciklusidőt optimalizálhatjuk.

“A Perceptron már 20 éve piacvezető cégként van jelen a koordináta mérőgépekkel történő lézeres szkennelés és mérés területén. Az új ScanR univerzális CMM lézerszkennerrel megerősítjük vezető pozíciónkat, valamint felhasználjuk az idén végrehajtott COORD3 CMM és a Next Metrology Software felvásárlásából adódó együttműködések előnyeit.”

Forrás: Perceptron

További információ:

A Perceptron hivatalos honlapján. 

Megosztás
[
    ]