A legújabb maró és menetfúró szerszámok a Walter-től

TC115 és TC216 menetfúrók

Walter_TC216_menetfuro_1 Walter_TC115_menetfuro_1

Mivel a legyártott sorozat méretével fordítottan arányos a menetenkénti költség, minden megmunkáló igyekszik a leginkább költséghatékony megoldást választani. Ez az összefüggés kölönösen akkor igaz, ha különböző alapanyagokkal kell dolgoznunk. A Walter AG legújabb menetfúróinak kedvező ár/teljesítmény aránya tökéletes megoldást nyújt erre a problémára.

Az új menetfúrók csökkentik a menetvágás költségeit: A TC115-öt zsákfuratokhoz, a TC216-ot pedig átmenő furatokhoz tervezték. A kiváló teljesítményükhöz és alkalmazási lehetőségeik széles skálájához viszonyítva meglepően költséghatékony megoldást jelentenek menetvágási feladatokra.

Walter_TC216_menetfuro_2 Walter_TC115_menetfuro_2

A Walter szakemberei az ügyfelek elvárásainak megfelelően számos területen alkalmazható megoldásként fejlesztették ki az új menetfúrókat. Kísérletek és kutatások sorozatán keresztül fejlesztették ki a tökéletes geometriát, mellyel a lehető legtöbb alapanyag megmunkálható, az acéltól a különféle alumínium ötvözetekig. “Ügyfeleinknek így kevesebb szerszámra van szüksége,” mondta Timo Mager, a Walter termékmenedzsere, ezzel összefoglalva az új menetfúrók legnagyobb előnyét, a sokoldalúságot. “Következésképpen a beszerzésre és tárolásra fordított idő és pénz is jelentősen csökkenthető.”

M2025 és M2026 homlokmarók

Az öntött alkatrészek egyik alapvető jellegzetessége, hogy csatlakozó felületeiket legtöbb esetben marással alakítják ki. Az elkészült alkatrészek tökéletes felhasználása azonban csak akkor lehetséges, ha a megmunkálás pontosan zajlott, és a kialakított felületek tökéletesen simák lettek. Ezzel biztosítható, hogy például egy motorblokk vagy váltószerkezet éveken keresztül tökéletesen üzemelhessen.

Az új M2025 és M2026 finiselő homlokmarókat kifejezetten erre a célra tervezték. Maximális precizitást és kiemelkedő költséghatékonyságot garantálnak.

Walter_homlokmaro

Öntött alkatrészek nagy mennyiségben történő megmunkálásakor, speciálisan erre a célra kialakított szerszámokra van szükség. Ha például egy autóipari gyárban dugattyúk, sebváltó házak vagy a forgattyúházak érintkező felületeit kell kialakítanunk, nagyobb vágási teljesítményre van szükség a legalacsonyabb megmunkálási idők eléréséhez. Mindeközben pedig természetesen a legszigorúbb minőségi szabványoknak is meg kell tudni felelni. A Walter új finiselő homlokmarói teljesítik, sőt túlteljesítik ezeket az elvárásokat. Könnyű kezelhetőségük pedig a beállítási és leszerelési idők is jelentős csökkentéséhez is hozzájárulnak.

Forrás: Walter

További információ:

A Walter AG hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]