6 vágófejes gép a Water Jet Sweden-től

Egy újabb sikeres gyártó-ügyfél együttműködés eredményeként született meg a 6 vágófejjel dolgozó vízsugaras vágógép.

A Water Jet Sweden különleges gépét a megrendelővel szoros együttműködésben tervezték és gyártották le, hogy az ügyfél elvárásainak maximálisan megfeleljen az elkészült vízsugaras vágógép.

A Water Jet Sweden UK csapatának sikerült kifejleszteni az optimális megoldást és vágási folyamatot, melyet az angliai technikai és bemutató központjukban teszteltek több mint 300 alkatrész kivágása során.

WJS_6vagofejes_cikk

A 6 különálló vágófejjel felszerelt gép egyszerre több alkatrész legyártására is képes, ami önmagában rendkívüli mértékben növeli a produktivitást. Ám ha ez nem lenne elég, a zóna felosztásnak köszönhetően ez a teljesítmény a duplájára nő.

Ezzel a funkcióval a vágóasztalt két területre oszthatjuk, így a 6 vágófej egyszerre 6 alkatrész gyártásán dolgozhat az egyik oldalon, míg a gépkezelő a gép másik oldalán betölti a következő munkadarabokat. Ennek köszönhetően a megmunkálás folyamatos marad, szinte semmi leállást nem igényel a következő alkatrészek megmunkálásának elkezdése.

A 2 BevelJet fej 5-tengelyes vágásra is képes, ami a gép rugalmasságát fokozza nagy mértékben, így minden alkalmazáshoz megfelelő alkatrészeket gyárthatnak a speciális géppel.

A speciális vágógépre emellett 3 BHDT Servotron pumpával is rendelkezik, melyek teljes összeköttetésben állnak egymással. A 6 vágófejes gép így megszakítás nélküli munkavégzésre képes a 3 pumpa együttes munkájának köszönhetően. A Servo Pump technológia által a felhasználó 15%-kal kevesebb energiát fogyaszthat éves szinten, ami az ilyen pumpák egyik legnagyobb előnye a hagyományos állandó teljesítményű pumpákhoz képest.

Forrás: Water Jet Sweden

További információ:

A Water Jet Sweden hivatalos honlapján.
A Water Jet Sweden hivatalos magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]