SOLIDWORKS Plastics 2015 – Műanyag alkatrész és szerszámtervezés gyorsan, pontosan és költségkímélően

Tervezéskor a mérnököknek rengeteg döntést kell meghozniuk, hogy a leghatékonyabb módon, időt és költségeket megtakarítva, hozzák létre a kívánt terméket. A műanyag alkatrészek és szerszámtervezéskor sincs ez másképp. A döntéshozatal folyamán olyan kérdésekre keresik a választ, melyekkel optimalizálhatják a tervezést és a lehetséges problémákat minél korábban kiszűrjék. ASOLIDWORKS Plastics megoldásaival a terméktervezők és szerszámtervezők is megkapják a kívánt válaszokat és, ezáltal kimagasló minőségű terméket hoznak létre költséghatékony módon.

A SOLIDWORKS Plastics megoldások három csomagban érhetők el. A Plastics Standard elsősorban a műanyag alkatrész tervezők számára készült, hogy a tervezés kezdeti szakaszában optimalizálhassák az alkatrészek gyárthatóságát. A szoftver nagy előnye, hogy teljesen integrált a SOLIDWORKS 3D környezetbe, így a tervmódosítások és gyárthatósági elemzések egyidejűleg elvégezhetők. A Plastics Professional a szerszámtervezők és – gyártók számára nyújt segítséget a gyors szerszámkialakításban és kiértékelésben. A szoftver használatával elkerülheti a költséges újbóli szerszám kidolgozásokat, optimalizálhatja a csatornarendszert (a csatornák és gátak típusa, helye, mérete meghatározásával) valamint megbecsülheti a ciklusidőt, záróerőt és anyagtérfogatot. A Plastics Premium tartalmazza a Plastics Professional csomag összes funkcióját és további szimulációs megoldásokat biztosít, köztük az egyszerű és összetett hűtőcsövek tervezését és elrendezését valamint a fröccsöntött alkatrészek deformációjának előrejelzését. Ezzel a felhasználók optimalizálhatják a szerszám hűtését, csökkenthetik a ciklusidőt és a gyártási költségeket, valamint optimalizálhatják a műanyag alkatrész és a szerszám tervezési folyamatait, az anyag kiválasztást, valamint a gyártási paramétereket, így csökkentve vagy megszüntetve a fröccsöntés során fellépő alkatrész vetemedést.

A SOLIDWORKS Plastics 2015 további funkciókkal bővült, hogy meggyorsítsa a tervezők munkáját és még könnyebbé tegyék a szoftver használatát. Az új verzióban megtalálható a Nominális falvastagság tanácsadó, amivel egy adott CAD modell gyárthatóságát lehet optimalizálni a falvastagság méretét vizsgálva. Ezeket az adatokat pedig könnyedén lehet már eDrawings-ba exportálni, ami megkönnyíti a kommunikációt a nem CAD felhasználókkal is.

1.SolidWorks-Plastics-Nominal-Wall-Thickness-Export-to-eDrawings

A hálókialakítás terén történt fejlesztések eredményeképpen megjelent az ortogonálistól eltérővoxelháló kialakítás, ami még finomabb és pontosabb modellezést tesz lehető.

2.SolidWorks-Plastics-Regressive-Non-Orthogonal-Voxel

Az új szimmetrikus szerszámüreg funkcióval egyszerűen megtervezheti a többfészkes szerszámok csatornarendszerének elhelyezkedését és a szimuláció segítségével megnézheti, hogy mi történne a valóságban fröccsöntéskor.

3.SolidWorks-Plastics-Runner-Symetry

A levegőkivezetés elemzésével pedig meg tudhatják a tervezők, hogy melyik a legmegfelelőbb pont a meglövésre, hogy elkerüljenek bármilyen felületi torzulást.

4.SolidWorks-Plastics-Venting

A SOLIDWORK Plastics újdonságaival és továbbfejlesztett funkcióival a SOLIDWORKS felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy egy könnyen használható, teljes körű funkcionalitással rendelkező és jól integrált szimulációs megoldást kapnak, ami lehetővé teszi a legjobb minőségű műanyag termékek legalacsonyabb áron történő előállítását, mellyel drasztikusan csökkentheti a piacra kerülési időt és megelőzheti versenytársait.

Ha kíváncsi a szoftver képességeire élőben, vegye fel a kapcsolatot az EuroSolid Kft. kollégáival az alábbi elérhetőségek bármelyikén és kérjen ingyenes bemutatót!

email: info@eurosolid.hu

tel.:+36-1-216-8661

Ha szeretne többet megtudni a SOLIDWORKS-ről, vegyen részt ingyenes félnapos szemináriumon!

Forrás: eurosolid.hu

További információ

Az EuroSolid Kft. honlapján

 

Megosztás
[
    ]