Sokmagos (Many-Core) gépvezérlő – maximális számítási teljesítmény a 36 darab processzormagnak köszönhetően

C6670 a Beckhoff által fejlesztett 12-, 24- és 36 magos ipari szerver

A központi vezérlőarchitektúrák számos előnyt kínálnak az elosztott architektúrákkal szemben. A modern gyártósorokban, vagy az egyes nagyteljesítményű gépekben azonban egyre több funkciót egyre rövidebb ciklusidővel valósítanak meg. Ez kiváló teljesítményre képes, központi vezérlőegységek meglétét feltételezi. A C6670 típusú ipari szerverével a Beckhoff az egyik legnagyobb teljesítménnyel rendelkező vezérlőt dobta piacra, amely 12, 24 vagy 36 maggal van ellátva. A 64 GByte-os RAM akár 2TB-ra is bővíthető. Ezt a hatalmas számítási teljesítményt a leghatékonyabban a TwinCAT 3.1 automatizálási szoftver segítségével lehet hasznosítani, az egyes magok kihasználásával.

pr302014_Beckhoff_Many_Core_C6670_01_cikkbe

A vezérlőszekrényben történő elhelyezésre fejlesztett C6670 ipari szerver, egyetlen alaplapon két darab, egyenként 6-, 12- vagy 18-magos Intel®-Xeon® processzort tartalmaz.

 

A sokmagos vezérlési elv (Many-Core Control) követésével a Beckhoff következetesen teljesíti a beépített tudományos automatizálási (Scientific Automation) funkcióval ellátott központi vezérlés alapgondolatát. Azaz, a gép összes vezérlési funkciója, így a PLC, mozgásvezérlés, robotika és CNC mellett a komplex méréstechnika, gépi-állapotellenőrzés és vizualizáció is egyetlen szoftverben, a TwinCAT-ben van összefogva, amely kiváló teljesítményre képes CPU-n fut. A TwinCAT 3.1-el valamennyi mag tökéletesen kihasználható, ugyanis az egyes vezérlési feladatok megoszlanak a rendelkezésre álló magok között. A C6670 kifejlesztésével a Beckhoff a gépgyártás számára is elérhetővé tette a sokmagos technológiát: az alkalmazások gyors és erőteljes gépvezérlőkkel történő megoldásának mérlegelésekor a felhasználók ötleteinek megvalósításában szinte semmi nem szab határt.

pr302014_Beckhoff_Many_Core_C6670_02_cikkbe

A C6670 ipari szerver, amely vezérlőszekrényben történő elhelyezésre készült, egyetlen alaplapon két darab, egyenként 6-, 12- vagy 18-magos Intel®-Xeon® processzort tartalmaz.

A C6670 a Beckhoff első ipari szervere. A kiszolgáló a nagy mennyiségű számítási munka elvégzését igénylő vezérléstechnikai feladatok mellett például a bonyolultabb robotika vagy képfeldolgozás terén is jól teljesít. A vezérlőszekrényben elhelyezhető szerver alaplapján két darab, egyenként 6-, 12- vagy 18 magos Intel®-Xeon® processzor található, két Gigabit-Ethernet vezérlő és egy kiváló teljesítményre képes grafikus kártya társaságában. A roppant nagy teljesítményű, akár 2TB-osDDR4-RAM memória mellett négy PCIe-Gen-III-x16-, egy PCIe-Gen-III-x8- és egy PCIe-Gen-II-x4 kártyahely áll rendelkezésére az illesztőkártyák számára.

Forrás:Beckhoff

További információ

Beckhoff Atomation Kft. honlapján

Megosztás
[
    ]