Kompakt MaxxMill 350 megmunkáló központ az EMCO-tól

Rugalmasságának és a garantált minőségnek köszönhetően új mércét állít a kis méretű munkadarabok nagy pontosságú, 5-tengelyes megmunkálásában.

PR_MaxxMill_350_cikkA szilárd forgóasztal, a nagy munkaterülethez képest kis helyigény, a csúcstechnológiás vezérlés, az optimális forgácseltávolítás és a kiváló ár-érték arány olyan tulajdonságai az új gépnek, melyekkel kimagasló népszerűségre tehet szert. A MaxxMill 350-et az EMCO és az olaszországi leányvállalatuk, az EMCO Famup fejlesztette ki közösen. Az EMCO Famup függőleges megmunkáló központokkal foglalkozó cég szakértelme biztosítja a MaxxMill minőségét. A kisméretű gép ideális választás lehet szerszám- és formagyártással, precíziós megmunkálással, egészségügyi technológiával, bérgyártással, gépészmérnöki megoldásokkal és oktatással foglalkozó, valamint az optikai ipari vállalatok számára is. Az 5-tengelyes megmunkáló központ lehetővé teszi, hogy kis méretű, 250x250x250 mm-es, maximum 50 kg-os munkadarabokon végezzünk 5 oldalas megmunkálást.

Az X-tengelyen 350 mm, az Y-tengelyen 250 mm, a Z-tengelyen pedig 300 mm-es úthosszal, a forgóasztal C-tengelyének  360°-os elfordulásával és a B-tengely ± 100°-os dőlésszögével a munkadarab minden oldala könnyedén hozzáférhetővé válik. A mechanikus orsó maximálisan 41 Nm-es nyomatékra és 12000-es fordulatszámra képes, amivel 7 kW-os teljesítmény érhető el. Opcionálisan elérhető egy vízhűtéses motororsó is 18 kW-os teljesítménnyel és max. 24000-es fordulatszámmal. A nagy pontosságot a gépágy szilárd öntöttvas és acél alkatrészei, valamint a szánrendszer és a forgóasztal biztosítják. A szerszámtárat illetően 20, 30 vagy 50 darabos konfiguráció választható.

A szerszámtár ISO30, DIN69871, DIN69872 vagy HSK-A40 befogó szabványoknak megfelelő kivitelekben érhető el. A szerszámok átmérője 50, 63 vagy 100 mm, míg a szerszám hossza 200 mm lehet, maximálisan 5 kg súllyal. A vezérlő technológiát illetően is több választási lehetőség áll rendelkezésünkre, úgymint a Heidenhain TNC 620 vagy a Siemens 840D sl termékcsalád. Az optimális forgácseltávolítás és a nagy teljesítményű hűtőrendszer biztosítja a folyamatos és pontos megmunkálást.

Forrás: EMCO

További információ:

Az EMCO hivatalos honlapján.

Az EMCO szerszámgépek hazai forgalmazója a Büll & Strunz Kft.