Innovatív automatizálási megoldások a Hexagon Metrology-tól

Control_2015Az ipari méréstechnikai megoldásokat fejlesztő piacvezető vállalat, a Hexagon Metrology ultramodern automatizálási technológiákat mutat be az idei Control nemzetközi szakkiállításon. A 2015. május 5-8. között Stuttgartban megrendezett kiállítás középpontjában a méréstechnikai, minőségbiztosítási és folyamatvezérlés automatizálási megoldások állnak. Az automatizálásban rejlő lehetőségeket, melyekkel a sebesség és minőség is nagymértékben javítható, már az első ipari forradalom során felismerték a szakemberek. Két évszázaddal később ugyanezeket a lehetőségeket láthatjuk a legfejlettebb vezérlő technológiák alkalmazásában. A Hexagon Metrology-nál úgy gondolják, a megmunkálási folyamat fejlődését leginkább a mérések automatizálásával érhetik el.

“Az erőteljes automatizálási megoldásokat a támogatni kívánt folyamatokkal szoros együttműködésben fejlesztjük”, mondta John Paulsen, a Hexagon Metrology Sales és marketing igazgatóhelyettese. “Piacvezető vállalatként nem csak az a dolgunk, hogy olyan minőségi megoldásokat fejlesszünk, melyek automatizáltak, hanem hogy olyan automatizálási megoldásokat biztosítsunk, melyek garantálják a minőséget. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy részt vehetünk a Control kiállításon, mivel így lehetőségünk nyílik bemutatni azokat a sikereket, melyeket az elmúlt időszakban elértünk.”

A kiállításon a vállalat széles portfóliójával ismerkedhetünk meg, ami univerzális koordináta mérőgépeket, mobil mérőkarokat, lézeres mérőeszközöket, optikai és multiszenzoros eszközöket fehér fényű rendszerekhez, kézi eszközöket, szoftvereket is magába foglal. A bemutatott termékek között kiemelt szerepet kap a Leica Absolute Tracker AT960 lézeres mérőeszköz, melyet a kiállításon egy hordozható robotos mérőcella tagjaként láthatunk. A Hexagon 500 m2-es kiállító területén 5 teljes automatizált mérőrendszert mutatnak be, melyeken keresztül az alkatrész betöltéstől a méréstechnika által ellenőrzött összeállításig minden részfolyamatot megfigyelhetünk.

Hexagon_Control_2015_cikk

 

Mindemellett a koordináta mérőgépek automatizált szenzorcseréjének új koncepciójával is megismerkedhetünk a vállalat standjánál. Az új szoftveres megoldásoknak köszönhetően a látogatók megtapasztalhatják milyen, amikor minden szükséges információ egyetlen érintéssel elérhető.  Az integrált gyári adatok és a folyamatos információáramlás teszi lehetővé, hogy támogathassák ügyfeleiket.

Forrás:Hexagon Metrology

További információ:

A Hexagon Metrology hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]