DMG MORI vertikális megmunkáló központok a Mach-Tech kiállításon

NVX 5100 – Vertikális megmunkálás kiemelkedő szilárdsággal

DMG MORI NVX 5100

DMG MORI NVX 5100

A modern szerszámgépek két legmeghatározóbb tulajdonsága a termelékenység és az ergonomikus kialakítás. Ennek megfelelően a DMG MORI az NVX 5100 esetében is ezekre a jellemzőkre fektette a hangsúlyt, és így sikerült egy valóban nagy teljesítményű precízós szerszámgépet kialakítaniuk. A korábbi sorozatok alapjaira építkezve ez az új szerszámgép, 1.050 mm-es X irányú mozgástartományával és 1.200 kg-os maximális terhelhetőségével alkatrészek széles skálájának megmunkálására alkalmas. Az NVX 5100 már alapfelszereltségben is 15.000 ford/perc sebességre képes főorsóval rendelkezik, ami opcionálisan akár 20.000 ford/perc-ig bővíthető.

A gép egyik kiemelkedő tulajdonsága a megbízhatósága, ami elsősorban a jól átgondolt szerkezeti kialakításnak köszönhető. A masszív konstrukció és szimmetrikus felépítés minimálisra csökkenti a hőtágulásból adódó eltréréseket, míg az új csúszó vezetékek a nagy igénybevételű megmunkálások során garantálják a rendszer pontosságát.

A DMG MORI az opcionális kiegészítők széles választékát kínálja az NVX 5100 megmunkáló központhoz, így a felhasználó teljes mértékben az egyedi igényeinek megfelelő gépet állíthat össze. Az elérhető kiegészítők között megtalálhatók forgácselvezetők, hűtőfolyadék szűrők, valamint az akár 5-tengelyes szimultán megmunkálást is lehetővé tevő Direkt Hajtású kiegészítő asztalok is.

Az NVX 5100 21,5″-es ERGOline kijelzővel és MAPPS V vezérlővel érkezik, továbbá elérhető hozzá a DMG MORI forradalmi CELOS rendszere is.

DMC 850 V – Nagy teljesítményű vertikális megmunkálás

DMG MORI DMC 850 V

DMG MORI DMC 850 V

A DMC 850 V rendkívül stabil szerkezeti felépítése a több mint 10.000 értékesített vertikális szerszámgép tapasztalataiból született. A szerszámgép alapját egy speciális ásványi öntvény adja, ami garantálja az X és Y tengelyek kiemelkedően pontos pozícionálását. A fix munkaasztal közvetlenül a gépágyba került beépítésre, így akár az 1.000 kg-os alkatrészek megmunkálása sem jelent problémát.

A szintúgy öntött oszlopszerkezet stabil mozgatásáról golyósorsós hajtás és nagy méretű lineáris megvezetések gondoskodnak. Ennek a kialakításnak köszönhetően a mozgó összetevők tömege a teljes megmunkálási folyamat során állandó, így az ebből adódó konstans dinamikus viselkedés tovább növeli az alkatrészeken elérhető maximális pontosságot. A golyósorsók és a megvezetések aktív hűtése ráadásul a súrlódásból keletkező hőt is hatékonyan elvezeti, ezáltal minimalizálva a rendszer hőtágulását.

A DMC 850 V alapfelszereltségben egy 14.000 ford/perc maximális sebességű, 121 Nm nyomaték leadására képes főorsóval rendelkezik, de igény szerint egy nagy sebességű, 20.000 ford/perc-re képes főorsó, és egy 10.000 ford/perc, 303 Nm-es nagy nyomatékú verzió is elérhető. A szerszámtár férőhelyeinek száma alapesetben 20, ami további opciókkal egészen 120-ig bővíthető.

A szerszámgép 19″-es ERGOline kijelzővel és HEIDENHAIN TNC640 vagy SIEMENS 840D vezérlővel érkezik, továbbá elérhető hozzá a DMG MORI forradalmi CELOS rendszere is.

cncmedia_orangehr

A kiállításra ingyenes belépőket az alábbi elérhetőségeken igényelhetnek:

Ingyenes belépőkhöz regisztráció EZEN a linken, vagy

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartóján keresztül:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
Mobil: +36-30-894-5898
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmori.com

cncmedia_orangehr

További információ

A DMG MORI honlapja

Megosztás
[
    ]