DMG MORI ECOLINE széria a Mach-Tech 2015 kiállításon

A DMG MORI összesen 9 high-tech szerszámgéppel készül az idei Mach-Tech kiállításra, melyeket az érdeklődők természetesen működés közben is megtekinthetnek majd. Mostani cikkünkben a kiállításra kerülő ECOLINE szerszámgépeket mutatjuk be bővebben.

ecoTurn 450 – Kifinomult esztergálás belépő áron

Az ECOLINE sorozat szerszámgépeinek legfontosabb ismérve a csúcstechnológiás kialakítás, elérhető áron. A DMG MORI több évtizedes tapasztalatával és szaktudásával olyan innovatív esztergákat tudott kialakítani, melyek kiemelkednek versenytársaik közül a belépő kategóriában.

Az ecoTurn 450 teljesítményének és pontosságának alapját a rendkívül stabil szerkezeti felépítés adja, ami még nagy igénybevételű megmunkálások során is biztosítja a szükséges precizitást. Az optimálisan méretezett golyósorsós hajtás és a gördülő megvezetések 0,008 mm-es pozícionálási pontosságot tesznek lehetővé, egy dedikált mérőrendszer hozzáadásával pedig ez az érték akár 0,006 mm-ig is javítható. A hosszú alkatrészek mérethelyes megmunkálásában a szerszámgépek automatizált szegnyergei jelentenek nagy segítséget.

ctx_450_ecoline

Kompakt, 4,9 négyzetméteres alapterületének ellenére az ecoTurn 450 tágas belső térrel rendelkezik, így a maximálisan megmunkálható munkadarab méretek egyedülállóak ebben a kategóriában. A rendszerhez opcionálisan egy hátsó forgácskihordó is elérhető, ami nem kevesebb mint 35%-kal csökkenti a gép szélességét, ezáltal sokkal hatékonyabb és rugalmasabb területkihasználát téve lehetővé.

Az ecoTurn 450 alapfelszereltségben egy 12 férőhelyes, VDI 40-es szerszámtartó revolverrel érkezik, ám opcionálisan egy szervo revolver is elérhető, ami akár 12 hajtott szerszám kihasználását is lehetővé teszi. Ennek, és a valódi C-tengelynek köszönhetően pedig akár összetett esztergáló-maró műveletek is megvalósíthatóvá válnak a gépen.

ecoMill 70 – univerzális termelékenység

Egyszerű és összetett alkatrészek ötoldalas megmunkálásához a DMG MORI az ecoMill 70-et ajánlja a belépő kategóriában. Ez a szerszámgép az ecoMill 50 sikereire alapozva készült el, ám annál hosszabb tengelyméreteket, X irányban 750 mm-t, Y irányban 600 mm-t, míg Z irányban 520 mm-t kínál a felhasználóknak.

Dr. Michael Budt, a DMG MORI ECOLINE AG ügyvezetője így fogalmazott az új szerszámgépről: “Az ECOLINE sorozat szerszámgépeinek sikere arra ösztönöz minket, hogy folyamatosan bővítsük a portfóliónkat. Az ecoMill 70 univerzális marógépet a nagy méretű alkatrészek megmunkálására fejlesztettük ki, közvetlenül az ügyfeleink igényei és visszajelzései alapján.”

dmu_70_ecoline

A pontosság kulcsát ennél a szerszámgépnél a már számos helyen bizonyított dönthető NC körasztal jelenti. Ez a szabadalmaztatott körasztal konstrukció akár Ø800 x 620 mm-es alkatrészek megmunkálását is lehetővé teszi, maximális terhelhetősége pedig 350 kg. A B-tengely elfordulási tartománya -10°/+95°.

A szerszámgéphez alapfelszereltségben egy maximálisan 12.000 ford/perc fordulatszámú főrosó, és egy 32 férőhelyes, láncos szerszámcserélő érhető el, melyek optimális megmunkálási folyamatokat és lecsökkentett szerszámcserélési időt biztosítanak. A termelékenység további növelésének érdekében az ecoMill 70 számos automatizált megoldással is kiegészíthető.

cncmedia_orangehr

A Mach-Tech 2015 kiállításra ingyenes belépőket az alábbi elérhetőségeken igényelhetnek:

Ingyenes belépőkhöz regisztráció EZEN a linken, vagy

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartóján keresztül:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
Mobil: +36-30-894-5898
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmori.com

cncmedia_orangehr

További információ

A DMG MORI honlapja