Amit feltétlenül látnia kell az Optimum kínálatából a Mach-Techen

Az Optimum Hungária Kft. minden érdeklődőt szeretettel vár az A pavilon 206-os standjára az idei Mach-Tech kiállítás során. Hogy pontosan mivel készülnek? Alábbi meghívójukból kiderül.

Nagy erővel készülünk a Mach-Tech kiállításra, ahol terveink szerint a legkülönfélébb igényeket kielégítő CNC gépkínálatunkból viszünk ki sokféle méretet. Több mint 20 gépet állítunk ki a standunkon melyeknek nagy része CNC vezérlésű, nagyüzemi gyártási feladatok ellátására kialakított gép. A kiállításon majdnem mindegyik gépünket üzemeltetjük majd, így azok valamilyen megmunkálást, mozgást végezni fognak, hogy az érdeklődők számára jobban érthetőbbé váljon gépeink minősége és teljesítménye. Olyan gépeket válogattunk össze, amik tapasztalataink szerint a legkeresettebbek. Például kisebb termékek megmunkálására az F80-as megmunkáló központot, közepes méretű munkadarabok megmunkálásokhoz az OPTI F150-es gépet – mellesleg az egyik legnépszerűbb CNC gépünket – ajánljuk.

Optimum F80Optimum F150

Különlegességünk az OPTI S500-as ferde ágyas CNC-esztergánk, amelynek 600 mm elfordulása van a gépágy felett, és Sauter VDI40 12 szerszámhelyes hajtott szerszámcserélővel van szerelve. A szerszámgép közvetlen hajtású minden tengelyen, hogy ne lépjen fel torziós hatás, ezáltal nagyobb pontosság érhető el menetvágás és kontúr megmunkálások során. Kisebb testvére az S600-as, ferdeágyas kivitel, ahol az ágy 30 fokban döntött, ezáltal a megmunkálási átmérő is nagyra méretezett. Pontosan megtervezett lineáris vezetékekkel szerelt, az összes megmunkálási tartomány elérése céljából a maximális statikus és dinamikus merevség adott. A nagyobb pontosság megtartása érdekében minden szervomotor beépített jeladót tartalmaz. Az apróságokat nem is említve, szériatartozékként adunk hozzá halogén munkatér-megvilágítást, forgácsgyűjtőt és kihordót, Renishaw szerszámbemérőt. Az utóbbi szinte majdnem minden CNC-megmunkáló gépünkhöz adunk.

L44S600

Mint minden évben, idén is lehetőség lesz, a kiállítás ideje alatt, kedvezményesen előrendelni új gépeinket, mint a lineáris motorral hajtott, Accutex huzalszikra-forgácsoló gépeket. Ennek a technológiának számos előnye van a hagyományoshoz képest. A szerszámgép tengelyeit hajtó hagyományos motoroknak a mozgása átalakul egy egyenes vonalon mozgó transzlációs mozgássá, vagyis nincs szükség semmilyen mechanikus erőátviteli rendszerre. Tulajdonképpen ezt a szerepet jelenleg a hagyományos golyósorsók töltik be, melyeknél nagy a súrlódás, lassúak és idővel megkopnak. A lineáris motoros hajtás mindezt kiküszöböli és további jelentős előnyöket is kap a felhasználó. A lineáris motoros meghajtást egy a lineáris üveg mérőlécekhez fejlesztett bonyolult pozicionáló rendszer teszi teljessé. A mikrométeres felbontást egészen tizedes mértékegységig képesek lebontani, így tovább növelve az amúgy is mikronos mérettartományban dolgozó gépek pontosságát.

AU-300iA

Összegezve a fentieket elmondhatjuk, hogy a lineáris motorok gyorsulása, sebessége valamint pozicionálási pontossága egyedülálló. Kopó alkatrészek nincsenek, mivel mechanikus alkatrészeket nem tartalmaz működés közben. Így fenntartási és szerviz költségei kimondottan alacsonyak, karbantartás nem igényel. A harmadik generációt képviselő Accutex lineáris motorok jóval magasabb teljesítményt nyújtanak, mint a hagyományos golyósorsós és a régi lineáris motoros megoldások. Az asztal és a motor egy egységet képez, így nincs szükség felesleges, veszteséges erőátvitelre. Ezt a technológiát az Accutex saját maga fejlesztette ki a vevői igények figyelembe vételével, létrehozva egy hosszútávra előremutató, világviszonylatban is kimagasló technikai megoldást.

Reméljük sikerült kedvet hoznunk ezzel a kis bemutatóval ahhoz, hogy kint találkozzunk a Mach-Tech kiállításon. Ha ez nem lenne elég meggyőző, akkor látnia kell ezeket a gépeket megmunkálás közben is. Igen, ezek a gépek mind dolgozni fognak a kiállításon, ezáltal saját szemével láthatja, mennyire leegyszerűsítik a bonyolult munkamenetet. Szakértő kollégáinktól kérjen tanácsot, segítünk kitalálni Önnek a megfelelő konstrukciót munkájához.

 

Forrás: Optimum Hungária Kft.

További információ:

Az Optimum Hungária Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]