A gépipari innováció új korszakának eszközei – Új Autodesk 2016 Design Suite csomagok

Az Autodesk bejelentette gépipari szakemberek számára fejlesztett 2016-os Design Suite programcsomagjait és alkalmazásait. Ezek a megoldások – beleértve a forradalmi, többféle CAD-rendszert kezelő, 3D nyomtatási, számítógéppel segített gyártástechnológiai (CAM) és szimulációs képességeket – megfizethető hozzáférést biztosítanak a teljes Autodesk kínálathoz, amely magában foglalja a Product Design Suite, az Autodesk Factory Design Suite és az Autodesk Inventor HSM programcsomagokat, valamint egy teljes Simulation szoftverkínálatot.

A termékek már nem csupán termékek. Az ügyfelek elvárják, hogy a termékek intelligensek legyenek, kapcsolódó szolgáltatásokkal rendelkezzenek, és idővel fejlődjenek – nyilatkozta Robert „Buzz” Kross, az Autodesk tervezési, életciklus-kezelési és szimulációs megoldásaiért felelős alelnöke. – Ezért a 2016-os programcsomagokkal emeltük a tétet, és szoftvermegoldások egy olyan teljes csomagját kínáljuk, amelynek segítségével ügyfeleink versenyképesek lehetnek, és kiválóan helytállhatnak a gépipari ágazat kihívásokkal teli területén.

Azok a gyártók, akik szeretnének jobb termékeket tervezni, a fejlesztési költségeket csökkenteni, és felgyorsítani a termékek piaci bevezetését, választhatják az Autodesk 2016 Design Suite programcsomagok költséghatékony kiadásait, beleértve:

  • a Standard (csak Factory Design Suite),
  • a Premium és
  • az Ultimate (Factory Design Suite és Product Design Suite) kiadásokat.

A programcsomagok Ultimate szintjét használó ügyfelek emellett hozzáférnek az Autodesk Inventor Professional alkalmazáshoz, amely az adatok, emberek és folyamatok összekapcsolásával nyílt és közös tervezési és mérnöki élményt kínál.

Az Autodesk Inventor 2016 alkalmazás AnyCAD elnevezésű új technológiája segítségével a felhasználók szelektíven és asszociatív módon dolgozhatnak a jelentősebb CAD-szállítók több tucat adattípusával, így hatékonyabb, különböző CAD-rendszereket támogató munkafolyamatok alakíthatók ki a vállalaton belül és a beszállítókkal. Például a mérnök importálhat egy mechanikus alkatrészt egy másik CAD rendszerből egy nagyobb összeállításba az Inventor alkalmazásban, ahol aztán végrehajthatja annak illeszkedési és működési elemzését. A fájl nem „adatfordítással” kerül az Inventor alkalmazásba.  Az importált részegység az eredeti CAD-rendszerben módosítható, és a frissítések automatikusan megjelennek az Inventor alkalmazásban.

Az Inventor új AnyCAD technológiája már önmagában elegendő érvet szolgáltat a 2016-os verzióra való áttérés mellett, de a termék-munkafolyamat minden egyes részét is fejlesztjük, az ötlettől a termék-előállításig, hogy a vállalatok megfelelhessenek az előttük álló kihívásokra” – mondta Kross.

Zökkenőmentesen emelhet be adatokat gyakorlatilag bármilyen CAD rendszerből asszociatív módon.

Zökkenőmentesen emelhet be adatokat gyakorlatilag bármilyen CAD rendszerből asszociatív módon.

Az Inventor 2016 új 3D nyomtatási képességeket is magában foglal, amelyek leegyszerűsítik a digitális modellek előkészítését bármely 3D nyomtatón való gyártáshoz. A felhasználók előre definiált nyomtatótérfogatokhoz tájolhatják és módosíthatják a modelleket, ez azonban nincs hatással az eredeti forrásmodellre, és a folyamat végén egyetlen STL fájlt küldhetnek közvetlenül a 3D nyomtatóra. Ez a beépített képesség drámaian felgyorsítja és leegyszerűsíti a gyors prototípuskészítést, vagy akár a teljes léptékű termelést az additív gyártási eljárások alkalmazásakor.

A 3D nyomtatási környezet lehetővé teszi, hogy beállítsa és megjelenítse a 3D nyomtatási folyamatot.

A 3D nyomtatási környezet lehetővé teszi, hogy beállítsa és megjelenítse a 3D nyomtatási folyamatot.

Az összes 2016-os Design Suite programcsomagban elérhető új szolgáltatások

  • Az AutoCAD 2016 kimondottan a gépipari ágazat számára kialakított továbbfejlesztett szolgáltatásokat tartalmaz, amelyek segítségével könnyebbé válik a koordináció, a megépítés utáni információk kiemelése és a tervek dokumentálása.
  • Az Autodesk 2016 ReCap Portfolio segítségével a tervezők és gyártók integrálhatják a lézerszkennelési adatokat és fényképeket a tervezési folyamatba.
  • Végül pedig minden, a csomagokhoz szoftverkövetést választó ügyfél továbbra is hozzáférhet az Autodesk 360 felhőalapú szolgáltatásaihoz, amelyek hatékonyabb együttműködéssel, optimalizálással, valamint a tervek közzétételének és újrahasznosításának megkönnyítésével bővítik az asztali szoftver funkcióit.

….folytatjuk.

 Forrás autodeskforum.hu

Megosztás
[
    ]