3D fémnyomtatás fogászati célokra

Új additív fémmegmunkáló gépet mutatott be a Renishaw, melyet kifejezetten a fogászati célokra terveztek.

renishaw_2Az AM250 a fogpótlásra használt fémvázak gyártásához készült, nem igényel utólagos beállításokat, így kiváló minőségű fogászati termékek állíthatók elő a segítségével. Az elkészült alkatrészek tökéletes minőségének garantálásához a gyártáshoz szükséges kobalt-króm fémport is biztosítják, így a géppel fogászati fémalkatrészek széles választéka készíthető el.

Az innovatív fejlesztések sokasága a Renishaw tapasztalatának és szakértelmének köszönhető, melyet az európai fogászati laboratóriumok számára legyártott eszközök és fémvázak gyártása során szereztek. Ez a rendszer egy gyorsan megtérülő befektetést jelent azok számára, akik a marási folyamatok költségeit szeretnék csökkenteni, és a hagyományos viaszos öntvénykészítési műveletekre keresnek megfelelő alternatívát a fogászati fémvázak STL alapú gyártásához. A fejlesztés során a fémvázak minősége, a megmunkálás pontossága és sebessége állt a középpontban.

renishaw_1Mint minden nagyüzemi megmunkáló egységnél, a 3D nyomtatóknál is általában szükségesek utólagos beállítások, hogy tökéletesen megfeleljenek egy adott cég elvárásainak. Továbbá előfordulhatnak olyan folyamathibák, melyek javítása elengedhetetlen a minőség fenntartásának érdekében. Az új Renishaw gép kiküszöböli ezeket a hibákat, ezzel szükségtelenné téve az utólagos beállításokat, fejlesztéseket, így a felhasználók minden igényének tökéletesen megfelel. A folyamatok megbízhatóságának érdekében a Renishaw folyamatos segítséget nyújt az IP licencek, alapanyagok és az alkatrészek kezelésében is.

Renishaw fogászati CAD rendszer

A géphez elérhető a Dental Studio CAD csomag is, ami ötvözi a vállalat DS30 kék fényű szkennerének sebességét és rugalmasságát a DS10 tapintószkennerének pontosságával. Ha a rendszert Exocad-del együtt használjuk, fogászati eszközök széles körének tervezését végezhetjük. Ha kihasználjuk a szoftver kiegészítő modulos lehetőségeit, egy rugalmas, skálázható csomagot kapunk, amivel a fogászati ipar növekvő igényeit tökéletesen kielégíthetjük.

 

Forrás: Renishaw

További információ:

A Renishaw hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]